Vatanlarına dönme umuduyla sınırda yaşıyorlar

Vatanlarına dönme umuduyla sınırda yaşıyorlar

Ülkelerindeki iç savaş ve terör örgütü PYD'nin baskıları nedeniyle Akçakale ilçesine yerleşen Suriyeli sığınmacılar, zor koşullar altında vatanlarına dönecekleri günü bekliyor.

Ülkelerindeki iç savaş ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin baskıları nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl önce Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen sığınmacılar, yurtlarına dönecekleri günü bekliyor.

Sınıra yakın Turgut Özal Mahallesi'ndeki boş alanda kurdukları çadırlarda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu ve hayırseverlerin desteğiyle yaşamlarını sürdüren sığınmacılar, bir an önce ülkelerine dönmenin hayalini kuruyor. Çadırlarda kadınlar kovalarla taşıdıkları suyla temizlik yapmaya çalışırken, çocuklar ise çevreden buldukları otomobil lastikleriyle oynuyor.

Suriyeliler, yaklaşan kış nedeniyle çadırlarda zor koşullarda barınmanın sıkıntısını yaşıyor.

Ailesiyle çadırda yaşamak zorunda kalan Avad Fayyad, 1,5 yıldan bu yana sınıra yakın bölgede çadırda yaşam mücadelesi verdiklerini ve PYD'nin ilçeden ayrılmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Savaşın başladığı ilk günden itibaren kendilerine sahip çıkan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'ye teşekkür eden Fayyad, artık ülkelerine dönmek istediklerini anlattı.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.