'Vatandaştan suyu israf etmemesini rica ediyoruz'

'Vatandaştan suyu israf etmemesini rica ediyoruz'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaşanan kuraklığın endişelendirdiğini belirtti.

 Karaosmanoğlu, "Şuana kadar vatandaşımıza su sıkıntısı yaşatmadık, bir kısıtlamaya gitmedik, gitmeyi de düşünmüyoruz. Ancak vatandaşımızdan ricamız suyu israf etmemesi ve mümkünse az kullanması." dedi.

    Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, bir restoranda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, danışmanı Ömer Polat ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'ndaki son durum hakkında bilgi veren Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: "Şuanda Yuvacık Barajı'na kaynaktan gelen su miktarı üçte bir. Diğer üçte ikisini nereden kullanıyoruz? Diğer kaynaklardan ve özellikle Sapanca Gölü'nden. Aşağı yukarı 3 aydır bu şekilde su temin ediyoruz. Şubat ayı biterken tabi bu kuraklık bizi tedirgin ediyor, endişelendiriyor. Ama şuana kadar vatandaşımıza biz bu su sıkıntısı yaşatmadık. Bir kısıtlamaya da gitmedik, kısıtlamaya gitmeyi de şuanda düşünmüyoruz. Yalnız vatandaşımızdan ricamız suyu israf etmemesi. Mümkünse daha az su kullanması. Çünkü bu kuraklık devam ederse biz yeni yeni kaynakları devreye alacağız. Tabii bu zor zamanda mümkün olduğu kadar suyu az kullanmamızda fayda var."

    Karaosmanoğlu, vatandaşları bundan sonraki süreçte suyla ilgili sürekli bilgilendireceklerini belirterek "Kocaelililer endişelenmesin. Biz kurum olarak, büyükşehir belediyesi olarak bütün gücümüzle Kocaeli'ndeki tüm vatandaşlarımıza hangi kaynaktan, yer altı yer üstü, işte dereler, pınarlar ne varsa bunları derleyip toparlayıp vatandaşımıza sağlıklı su temin edeceğiz." dedi.

    İbrahim Karaosmanoğlu, Tüpraş'ın Sapanca Gölü'nden bundan sonra su almaması için çalışma yaptıklarını ifade ederek "Tüpraş bundan sonra ihtiyacı olan suyu Sapanca'dan kullanmayacak doğrudan doğruya kullanılmış olan atık sularımızı en güzel şekilde arıtıp, Tüpraş bu arıtılmış sudan ihtiyacın giderecek. Görüştük anlaşmamızı yaptık hemen hızlı şekilde yatırımımızı yapacağız." diye konuştu.

    Karaosmanoğlu, kuraklık sebebiyle oluşan su sıkıntısını en aza indirgemek için alınacak olan tedbirlerden de bahsetti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.