'Vatandaşlarımızı yüksek insani gelişmişlik düzeyine çıkardık'

'Vatandaşlarımızı yüksek insani gelişmişlik düzeyine çıkardık'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Vatandaşlarımızı orta gelir insani gelişmişlik seviyesinden yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmış vaziyetteyiz. Hedefimiz çok yüksek insani gelişmişlik seviyesine ulaşmaktır." dedi.

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarları öncesinde Türkiye'nin sosyal devlet anlayışını, güçlü ekonomisi olmadığı için uygulayamadığını söyledi.

Türkiye'nin AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den itibaren sosyal devletle tanıştığını belirten Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sosyal devletin uygulamaya konulduğunu vurguladı.

AK Parti hükümete gelmeden önce sosyal hizmet ve yardımlara bütçeden ayrılan payın 1,6 milyar lira olduğunu hatırlatan Çalık, şöyle devam etti:

"Şu an bu bütçe 45 milyar lira. Biz bu bütçeyi sosyal yardımlara ve hizmetlere ayırmış vaziyetteyiz. Engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, mağdur ve muhtaç insanlarımıza ayırmış olduğumuz pay bu. Sosyal refah seviyesini yükseltmek için harcamış olduğumuz bütçeyle şu anda Türkiye'de günlük 1 ve 2 doların altında gelirle yaşayan vatandaşımız kalmamıştır. 4,3 doların altında yaşayan vatandaşlarımızın oranı da yüzde 1,6'ya gerilemiştir. 2002'de iktidara geldiğimizde 4,3 doların altında yaşayan vatandaşlarımızın sayısı 30 milyonken şimdi 2 milyona gerilemiştir. 'Yoksulluğu bitireceğiz' dedik, dediğimizi de yaptık, yapmaya da devam ediyoruz."

"Sosyal politikalara milletin de teveccühü var"

Öznur Çalık, sosyal politikalarla ilgili çok önemli çalışmalar yapıldığını, bunları bir kitapçıkta topladıklarını ve teşkilatları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıldığını anlattı.

Yapılan sosyal politikalardan vatandaşların da oldukça memnun olduğu dile getiren Çalık, şöyle devam etti:

"Uygulamış olduğumuz sosyal politikalarla milletimizin refah seviyesini yükselttik. Vatandaşlarımızı orta gelir insani gelişmişlik seviyesinden yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmış vaziyetteyiz. Hedefimiz çok yüksek insani gelişmişlik seviyesine ulaşmaktır. Bu konuda da uyguladığımız sosyal politikalara vatandaşlarımızın da çok ciddi manada hem desteği hem teşekkürü hem de teveccühü vardır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.