Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş

Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş

Kanun Hükmünde Kararname ile Diyarbakır'ın Silvan Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük, "Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş." dedi.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Silvan Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçede vatandaşların özlemle beklediği hizmetlere kavuşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük, ilçede belediye hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmaları AA muhabirine anlattı.

Kütük, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin vatandaşın beklentisi olduğunu, bu kapsamda birçok kişinin duydukları memnuniyeti kendisine ilettiğini söyledi.

Muhtarların bugüne kadar dile getiremediği sorunları artık kendilerine ilettiklerini vurgulayan Kütük, bunun mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. Kütük, "Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş. Halkın bir kuruşunu bile heba etmeden yine halkımızın hizmetine sunmak için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ciddi anlamda akaryakıt gideriyle karşılaştık"

Belediye kaynaklarının daha verimli kullanılması için çalıştıklarına dikkati çeken Kütük, şöyle konuştu:

"DBP'li belediye yöneticilerinin birilerine iş yaratabilmek adına imzaladığı ve vatandaşa bir fayda sağlamayan kültür hizmeti sözleşmesini feshettik. İlçede sadece belirli yerlerde en asgari düzeyde yapılan çöp toplama işi ile ilgili ciddi anlamda akaryakıt gideriyle karşılaştık. Daha önce yaklaşık 76 bin lira akaryakıt gideri varken, görev yaptığımız bir aylık süreçte aktif şekilde çalışma yürütülmesine rağmen bizim akaryakıt giderimiz yaklaşık 25 bin lira. Bu tespiti yaptık. Makineler çalışırsa akaryakıt gider ama iş makinelerinin hiçbiri çalışmadığı halde 70 bin liralık akaryakıtın nereye gittiği ciddi bir soru. Bunları tabii ki araştıracağız."

"37 milyon lira borç var"

Kütük, "Belediyenin borcu var. Bu borç karşılığında güçlü bir araç ekipman mı var? Yok. Yeni bir hizmet binası mı yapıldı? O da yok. Ortada hiçbir şey yok ama 36-37 milyon lira borç var." şeklinde konuştu.

"Dükkanlar ihale yapılmadan kiraya verilmiş"

Yaptıkları incelemelerde belediyeye ait gayrimenkullerin kiralanması ve yapılan sebze haliyle ilgili usulsüzlüklerle karşılaştıklarını ifade eden Kütük, şunları kaydetti:

"Silvan'ın en güzel yerindeki dükkanların çok ucuz fiyatlarla ihale yapılmadan kiraya verilmiş. İlgili kanuna göre ihale yapılması gerekirken istediklerine kiraya vermişler ve bu kiralar çok cüzi olmasına rağmen hiçbirinin ödemesini takip etmemişler. Bugün belediyemizin 800 bin liraya yakın miktarda kira alacağı var ve bugüne kadar takibi hiç yapılmamış. Kapalı hal olarak yapılan binanın durumu herkesçe biliniyor. Buraya da çok ciddi rakamlar ödenmiş."

"70 taşeron işçiden 30'u çalışmış"

Kütük, "Temizlik hizmetinde 70 taşeron işçi olamasına rağmen 30'u çalışmış. Ayrıca belediyede çalışıyor görünüp işe gelmeyen kişileri de hizmete yönlendirdik." dedi.

"Borçlarımızı öderken, hizmetlerimizi de en iyi şekilde sunacağız"

Kütük, belediyeyi 20 bin lira nakitle teslim aldıklarını anlatarak, "Yaptığımız tasarruflarla bankada yeteri miktarda nakitimiz var. Bir yandan borçlarımızı öderken diğer yandan hizmetlerimizi de en iyi şekilde sunacağız." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.