Vatandaş mali kaybı ödemeyecek

Vatandaş mali kaybı ödemeyecek

Yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle tazminat ödenmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesinti sırasında yaşanan mali kaybın elektrik faturalarına yansıtılmayacağını bildirdi.

Petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Bakan Yıldız, Türkiye’nin kazancının 14-15 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) yeni yönetim kurulunu kabulü sonrasında gündemdeki konuları değerlendirdi. Bakan Yıldız, elektrik kesintilerine ilişkin olarak, yaz dönemi girmeden gerek iyileştirmeler, yenilemeler, kapasite arttırımı ve yeni devreye girecek santrallerin bağlantı hatları çalışmaları sebebiyle Türkiye’nin doğusunu batısına bağlayan bütün bu eksende beş iletim hattının devre dışı kaldığını ifade ederek, “Doğu bölgesindeki üretim fazlalığına bağlı yüksek frekans, batı bölgesinde de tüketim fazlalığına bağlı düşük frekans nedeniyle gerek üretim santralleri, gerekse iletimdeki hatlar toplam 12 saniye içerisinde birbirini tetikleyerek en son bulunduğumuz noktaya ulaşıyor” dedi.

Yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle tazminat ödenmesinin söz konusu olmadığını belirten Yıldız, “TEİAŞ’la yapılan sözleşmeler, anlaşmalar tazminatı ihtiva etmiyor. Şu kadar milyar dolarlık zarar olduğu söyleniyor 6 saat içerisinde. 6 saat içerisinde o kadar milyar dolar mı kazanıyordu işletmeler. Bir yerde zarar var demeniz için o kadar kâr ediliyor olması lazım” ifadelerini kullandı. 

FİYATLAR AYNI OLACAK

Yıldız, kesinti sırasında yaşanan mali kaybın elektrik faturalarına yansıtılmayacağını belirterek, “Vatandaşımızın faturasına 1 kuruş yansıtılmayacak. Hangi elektrik fiyatından alıyorsa, bundan sonra da aynı fiyattan almaya devam edecek. Sanayicilerimiz için de ticarethaneler için de tarımsal sulama için de böyle” dedi.

ÜCRETSİZ ELEKTRİK OLMAZ

Seçimlerde elektrik kesintisi yaşanmaması için de önlem alacaklarını belirten Yıldız “Özellikle muhalefet partilerinin bir kısmının seçim günü yaşanabilecek elektrik kesintilerinin arkasına şimdiden sığınmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum siyaseten. Bütün partiler eşit şartlarda yarışacaklar” ifadelerini kullandı. 

Ücretsiz elektrik vaadinin gerçekçi olmadığını söyleyen Yıldız, bedelini bir başkasına ödetmeden ücretsiz elektrik verilemeyeceğini belirtti.

Petrol fiyatlarındaki düşüşten elde edilen kazancın 17 milyar dolar civarında olduğunu belirten Yıldız, dalgalanmalardan dolayı bunun  15 veya 14.5 milyar dolar olabileceğini açıkladı.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.