Vatan hasretiyle ramazana girecekler

Vatan hasretiyle ramazana girecekler

Hatay'daki çadır kentte kalan Suriyeliler, vatanlarından ve yakınlarından uzakta ramazana girecek olmanın hüznünü yaşıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde kalan 3 bin 500 Suriyeli, bu yıl da ramazanı ülkelerinden uzakta geçirecek.
 
Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinden Türkiye'ye gelen 4 çocuk babası Ali Çemrek, AA muhabirine, ülkelerinden uzakta üçüncü kez ramazanı geçireceklerini söyledi.
Dini gün ve bayramlarda hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirten Çemrek, "Gönül isterdi ki bu mübarek günleri vatanımda, annem, babam ve yakınlarımla geçireyim. Çadır kentteki herkesin böyle düşündüğünü tahmin ediyorum. İnşallah en kısa sürede Suriye'de oluruz" dedi.
Ahmet Sakallı da 2 yıl önce geldikleri Türkiye'de kendilerine kucak açıldığı için şanslı ve mutlu olduklarını vurguladı.
Burada her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Sakallı, "Ramazanda kendimizi düşünmüyoruz. Çok şükür her şeyimiz var. Suriye'deki yakınlarımız, imkansızlık içerisinde ramazanı geçirecek. Hayırseverlerden onlara yardım malzemesi göndermelerini talep ediyoruz" diye konuştu.
Çadır kentteki Suriyeli çocuklar ise ülkelerindeki olaylardan habersiz oyun oynayarak zaman geçiriyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.