Vatan haini Said Nursi değil sensin Ahmet Takan!

Vatan haini Said Nursi değil sensin Ahmet Takan!

Kulislerin araştırmacı gazetecisi, sıra Said Nursi'ye gelince papağan gibi kulağına üflenenleri tekrarlıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Siyasi kulislerin en ince ayrıntısını, bilinmeyenleri yazmakla meşhur milliyetçi Yeniçağ gazetesinin yazarı Ahmet Takan, Bediüzzaman Said Nursi hakkında cehalet ve kastını sergiledi.

Said Nursi'ye "vatan haini" iftirası atan Takan, neden "hain" olduğuna dair tek cümle yazamadı.

Diyanet'in bastığı Risale için yarışma yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığının değerler eğitimi kapsamında bir çok dernek ve vakıfla imzaladığı protokollerden biri de Gaziantep'te yürürlüğe girdi.

Gaziantep'te faaliyet gösteren Ümid Eğitim Kültür Sanat Sağlık Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, İçişleri Bakanlığı'na müracaat ediyor. Bakanlık, Eğitim Bakanlığı'na yazıyor. Kabul gören talep üzerine Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bir yazı ile Gaziantep ve Kilis'teki tüm orta öğretim kurumlarına Peygamber Efendimizin (asm) mucizelerini anlatan kitap tavsiye ediliyor.

Söz konusu kitap ise Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risale-i Nur külliyatından Mektubat'ta yer alan 19. Mektup Mucizat-ı Ahmediye Risalesi. Bu risale Peygamber Efendimizin (asm) 300'e yakın mucizesini anlatıyor. Üstelik bu kitabı Diyanet İşleri Başkanlığı bastırmış. Öğrenciler Diyanet yayınları arasında çıkan bu eseri okuyup ödüllü kitap yarışmasına katılabiliyor.

Ahmet Takan, bu gelişme üzerine Said Nursi'ye "vatan haini" iftirası atıyor. Başka hiç bir delili yok. Araya FETÖ'yü bulaştırarak kendince bir gerekçe buluyor.

Söz konusu Said Nursi olunca papağanlığı tutuyor!

En son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceği haberleri üzerine "araştırmacı gazetecilik" hünerini konuşturan Takan, Süleyman Soylu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiğini iddia ettiği telefon konuşmalarını neredeyse kelimesi kelimesine yazdı. Bunlara herhangi bir tekzip gelmediğine göre bilgileri sağlam bir kaynaktan almış.

Takan, söz konusu Said Nursi olunca araştırma, okuma veya konunun uzmanı birine telefonla sorma yerine papağan gibi "hainlik" iftirası atarak köşesini doldurmakla yetiniyor.

Said Nursi'ye hain diyen haindir!

Milyonlarca kişinin imanının kurtulmasına vesile olan ve yaklaşık 50 faklı dile çevrilen Risale-i Nur eserlerinin sahibi Said Nursi'ye hoyratça, papağan gibi iftira atan ya cahildir, ya haindir. Eli kalem tutan Ahmet Takan cahil olamayacağına göre Said Nursi'ye attığı "hain" sıfatı üzerine yapışıyor.

Doğuda Rus ve Ermeni işgalcilere karşı talebeleri ile birlikte savaşan, İstanbul'u işgal eden İngilizlere karşı yazdığı Hutuvat-ı Sitte eseri ile halkı uyanı tutan, kurtuluş savaşına destek veren bu nedenle TBMM'ye davet edilerek resmi törenle karşılanan Said Nursi'ye "vatan haini" diyen haindir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
40 Yorum