Vapurda HGS dönemi!

Vapurda HGS dönemi!

Marmara Denizi’nin iki yakası ile İstanbul’da Sirkeci-Harem, Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında arabalı vapur hattı bulunan İDO, gişelerden geçmek için alınan biletler için oluşan sıralara HGS sistemiyle çözüm aramaya karar verdi.

İDO, HGS sistemini öncelikle en yoğun kullanılan hatlarından Eskihisar- Topçular ve Sirkeci-Harem arabalı vapur hatlarında uygulamaya koydu.

İDO’nun Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem arabalı vapur hatlarında başlattığı HGS ile ödeme seçeneği sayesinde, gişelerdeki işlemlerin kolaylaşması ve işlem sürelerinin daha da kısalması hedeflendi.

Bu uygulama kararının yolculardan gelen istek ve önerilerin değerlendirilmesi sonucu alındığı belirtilirken, hızlı geçiş imkanını artıracak yeni uygulamanın Sirkeci-Harem arabalı vapur hattında karşılıklı olarak 1’er gişede, Eskihisar-Topçular arabalı vapur hattında tüm gişelerde devreye girdiği bildirildi. 

Bilindiği gibi yaz aylarında özellikle okulların tatil olmasıyla birlikte İstanbul’dan Cuma günü Anadolu yönüne başlayan trafik yoğunluğunda, Yalova-Bursa ve İzmir yönüne gidecek yolcuların akın ettiği Gebze Eszkihisar Feribot iskelelerinde gişe önlerinde işlemlerin uzaması nedeniyle bazen birkaç kilometre kuyruk oluşabiliyor. Bayram trafiğinde görülen yoğunluk tatil dönüşleri de Yalova Topçular İskelesi’nde tekrarlanıyor.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.