Van Mevlidi'nde barış ve uhuvvet çağrısı

Van Mevlidi'nde barış ve uhuvvet çağrısı

Geleneksel Bediüzzaman mevlidi Van'da gerçekleştirildi

Yeni Asya okuyucuları tarafından gerçekleştirilen Van’daki Bediüzzaman Mevlidi, bu sene de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Mevlide katılanlar, özellikle de bölgedeki istenmeyen gelişmelere tepki göstererek, barış ve uhuvvetin hâkim olması için duâ etti.

ARVAS: RİSALE-İ NURLARI YENİ NESİLLERE AKTARMALIYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan il müftüsü Nimetullah Arvas, “Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, bu coğrafyada yetişmiş asrın mücedditlerinden biridir. Onu anlamak, idrak etmek ve eserlerini yeni nesillere aktarmak aslî vazifemiz olmalıdır” diye konuştu. Arvas, “Her yıl geleneksel olarak yapılan bu mevlitlere şükürler olsun yüzlerce Nurlara gönül vermiş mü’min katılıyor. Bu da bizleri ziyadesi ile memnun ediyor” dedi.

Yeni Asya'da yer alan habere Van il temsilcisi Ahmet Yaprak, “Bu mevlitleri yapmamızın amacı uhuvveti tesis etmek, bölgemizde var olan nahoş olayları manevî atmosferde bertaraf etmek ve Bediüzzaman’a gönül verenleri bir araya getirmek ve o zatın şahs-ı maneviyesine ev sahipliği yapmaktır” ifadelerini kullandı.

Risale-i Nur'dan yapılan derslerin ardından program mevlithanlar M. Salih Tanrıant, (Ulu Cami imam hatibi), Murat Uman, Abdurrahman Törün, Mehmet Emin Akan, Cahit Tutar mevlid-i şeriften hatm-i şerifler ve Kur’ân-ı Kerîm’den aşırlar okudular. Mevlide iştirak edenlere mevlit şekeri ve ‘Bediüzzaman’dan Siyasî Çözümler’ kitapçığı hediye edildi. Daha sonra yapılan duâlar ile mevlid-i şerif son buldu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.