Van kedileri için "özel ev"

Van kedileri için "özel ev"

Vanlı iş adamı Erdal Binici, kentin en önemli değerlerinden biri olan Van kedilerinin neslinin korunması için 30 kedinin barındığı özel bir ev oluşturdu.

Van Kalesi yakınlarında kurduğu atölye ile Urartu medeniyetinin unutulmaya yüz tutmuş gümüş işleme sanatına hayat veren iş adamı Binici, dünya üzerinde saflığını koruyabilmiş, melezleşmemiş canlıların başında gelen Van Kedisi'nin neslinin korunması konusunda yürütülen çalışmalara katkı sunmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda iş yerinin bahçesinde özel bir kedi evi kuran Binici, sokaklardan ve çeşitli yerlerden topladığı 30 kedinin bakımını burada yapıyor.

Cana yakınlığı, beyaz, ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, uzun ve kabarık kuyruğu, farklı renkteki gözleri ve suya olan düşkünlüğüyle gerek kentin gerekse Türkiye'nin en önemli canlı kültür varlığı arasında yer alan Van Kedisi ırkının korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğine inanan Binici, yıllar önce her evde bir Van Kedisi beslendiğini ancak bu kültürün günümüzde yaşatılamadığını söyledi. 

Binici, şunları ifade etti:

"Turizmle uğraşan aynı zamanda kedileri çok seven bir aileyiz. Kentimizin en önemli değeri olan Van kedilerinin de mutlaka turizmin içinde yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle atölyemizin ön kısmında misafirlerimizin de ziyaret edebilmesi için özel bir kedi evi oluşturduk. Neslinin korunmasına katkı sunmak için bunu yaptık. Van'ın en büyük değerinin Van'da kalması gerektiğine inanıyoruz. Önceki yıllarda her evde mutlaka bir Van Kedisi bulunurdu ama şimdi yok. Biz bu kültürün canlanması için evlerinde beslemek isteyen vatandaşlara ücretsiz kedi verebiliyoruz."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.