Van Gölü İçin Kirlilik Uyarısı

Van Gölü İçin Kirlilik Uyarısı

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Gölü'ndeki kirlenmeye dikkati çekerek, katı atıkların yol açtığı kirlenmenin önüne geçilmemesi durumunda 10 yıla kadar gölün taşıma kapasitesinin ortadan kalkacağını belirtti

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Gölü'ndeki kirliliğin gözle görülür düzeye ulaştığını bildirdi.
 
Tuşba Belediyesi, belediye sınırları içindeki kurumlar, okullar, büyük marketler ve çeşitli iş yerlerinde tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton türü atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlamak için "Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Sözleşmesi" imzaladı.
 
Belediye başkanı Özgökçe, yaptığı açıklamada, ekolojik dengenin sağlanması amacıyla geri dönüşümün şart olduğunu belirterek, çöpleri bir alanda biriktirmekle belediyecilik yapılamayacağını söyledi.
 
Çöplerin zamanında ve sağlıklı şekilde toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasının önemine değinen Özgökçe, yürütülecek çalışmayla hem firmalara ekonomik kazanç sağlanacağını hem de ekolojik dengenin korunacağını ifade etti.
 
Özgökçe, bu çalışmayla Van Gölü'nün ekolojik ortamını daha sağlıklı bir hale getireceklerini vurgulayarak, dünyanın en büyük sodalı gölünün kıyısında bir milyon insan yaşadığını ve bu insanların tüm atıklarının göle aktığını dile getirdi.
 
"Van Gölü kıyısında katı atık kirliliği gözle görülür düzeye ulaştı" diyen Özgökçe, katı atıkların yol açtığı kirlenmenin önüne geçilmemesi durumunda 10 yıla kadar gölün taşıma kapasitesinin ortadan kalkacağını kaydetti.
 
Özgökçe, Van'ın atık sahasının düzensiz depo alanı şeklinde olduğuna ve şehrin ihtiyacını karşılamadığına değinerek, imzaladıkları sözleşmeyle insanlarda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.