Valilik duyurdu: Toplu iş yeri kapatmaya yasak

Valilik duyurdu: Toplu iş yeri kapatmaya yasak

Şırnak Valiliği, iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını, aksine davrananlar hakkında adli ve idari işlemler yapılacağını bildirdi.

Şırnak'ta iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin temini, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşaması, ekonomik hayatını sürdürülebilir şekilde devamı sağlamak amacıyla bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

İlde yürütülen operasyonlar bahane edilmek suretiyle zaman zaman iş yerlerinin çeşitli provokatif ve yasa dışı yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıklarının tespit edildiği aktarılan açıklamada, iş yerlerinin toplu kapatılmasının halkın günlük yaşamını bozduğu, güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı kaydedildi.

Açıklamada, "Kamu düzeninin korunması için mevzuat hükümleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi hükmü gereğince ilimiz sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklanması, aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.