'Uzun süre televizyon izleyen çocuklar tembelleşiyor'

'Uzun süre televizyon izleyen çocuklar tembelleşiyor'

Pal Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş, uzun süre televizyon izleyen çocukların tembelleştiğini söyledi.

Üstünbaş, "Yapılan araştırmalara göre çocukların 7 yaşına kadar televizyon yada bilgisayar başında harcadıkları zaman dilimi 1 yıllık zamana eşit geliyor. Bu süre ise çocukların gelişimi engelliyor." dedi. 
 
Uzmanlara göre bilgisayar kullanımının olumsuz etkileri çocukların dokularını yetişkinlere göre 10 kat daha fazla etkiliyor. Evde tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayarların ve cep telefonlarının yakınlarda yer almamasına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Üstünbaş, "Oynadıkları oyun ve izledikleri ile gelişiminde herhangi bir yol kat edemeyen çocukların, beyinlerini robotlaştırarak dışarıdaki hayatı unutabiliyor. Aileler, çocuklarını zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacak evde veya dışarıda farklı oyunlar oynamaya teşvik etmeli." dedi. 
 
Çocukların gelişimi için ailelerin dikkatli olması gerektiğini kaydeden Murat Üstünbaş, bu konuda ailelere görevler düştüğünü söyledi. Üstünbaş, "Ailelerin bilgisayarın önünden kalkmayan çocukların bu alışkanlıktan vazgeçirilmesi için yardımcı olmaları gerekiyor. TV ya da bilgisayar başından kaldırmak için onlara oyuncak alarak, dikkatlerini çekebilirsiniz. Alacağınız akıl oyunları temalı oyuncaklar, çocuklarınızın eğlenerek zekâlarının gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu yöntem ile düşünen, çabalayan ve üreterek geliştiren çocuklarınızın, gelecekteki hayatını kolaylaştırabilirsiniz. Çocukların görsel algı yeteneğini geliştirmek için tangramino, blucbodies, shappy gibi akıl oyunları ile yeteneklerini geliştirebilirsiniz. Eğer çocuğunuz matematikte sorun yaşıyorsa 'meta-forms, q-bitz' gibi oyunlardan faydalanabilirsiniz." şeklinde konuştu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.