Uzmanlardan sonbaharda 'mutlu' edecek yiyecek tavsiyeleri

Uzmanlardan sonbaharda 'mutlu' edecek yiyecek tavsiyeleri

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Sonbahar mevsiminde insanların kendini mutlu eden yiyecekler ile çorba ve bitki çaylarını tüketmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarından kış aylarına geçiş sürecinde insanların sağlıklı kalabilmeleri için beslenmelerine özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Beslenme ile mevsim değişikliğinde oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebileceğini vurgulayan Elmacıoğlu, "Sonbahar mevsiminde yorgunluk hissi, depresyonda hissetme hali yaygın görülüyor. Ayrıca gribal enfeksiyonlara karşıda vücut direnci azalır. Bu nedenle insanların kendini mutlu eden yiyecekler ile çorba ve bitki çaylarını tüketmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Bahar aylarında bitter çikolata tavsiyesi

Bu aylarda yeterli ve öğün düzenine uygun beslenmenin de önem taşıdığına dikkati çeken Elmacıoğlu, önerilerini şöyle sıraladı:

"Bahar aylarında özellikle bitter çikolata, portakal, muz, ceviz, somon, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, tarçın, zencefil, mandalina tüketimine ağırlık verilmelidir. Ayrıca gribal enfeksiyonlardan korunmak için adaçayı, papatya çayı, ıhlamur, kuşburnu, zencefilli tarçınlı ballı ve limonlu çay tüketilmesi önemlidir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.