Uzmanlardan soğuk hava uyarısı

Uzmanlardan soğuk hava uyarısı

Uzmanlar, kış aylarında hastalıkların arttığını ifade ederek, hastalıklara karşı tedbir alınması gerektiğini belirtiyor.

Kış mevsimiyle birlikte hastalıklarda da artış yaşandığını ifade eden Aybüke Aslı  Ayyıldız, hastalıklara karşı vatandaşları uyardı.

Mevsimde doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Ayyıldız, "Kış aylarında hasta olmamızda soğuk havanın etkisi kadar doğru beslenmemek ya da mevsimine göre giyinmemek büyük pay sahibidir. Kışın soğuklarda sıcak tutacak yünlü kumaşlar tercih edilmeli. Mevsimi olmamakla beraber doktorunuz tarafından aksi söylenmedikçe bol su içmek faydalıdır.

Su, vücudumuzun temizlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. İçilen bitki çayları da bunu destekler. Kışın bizi hastalıklardan koruyacak en önemli etken dengeli beslenmektir. Bol meyve ve sebze tüketmek vücudumuzu zinde tutmakla beraber hastalığa yakalanma oranını önemli ölçüde düşürmektedir. Ayrıca, hasta olmamız durumunda vücudumuzda depolanmış olan vitaminler iyileşme sürecini kısaltır" dedi.
Hastalıklara karşı kuru ortamlardan uzak durmak gerektiğini ifade eden Kula Sağlık Grup Başkanı Aybüke Aslı Ayyıldız, şöyle konuştu: "Kuru ortamlarda nefes almak güçleşir ve dış solunum organlarımız için soğuk hava tahrik edici özellikte olabilmektedir. Gece uyurken, varsa odamızda buhar makinesi çalıştırmak özellikle bebek ve çocuklar için yararlı olacaktır. Elleri mutlaka sabunla yıkamak, hasta olan kişiyle zorunlu olmadığı sürece yakın temasta bulunmamak, hasta kişinin öksürürken ya da hapşırırken ağzını ve burnunu kapatmak konusunda göstereceği hassasiyet hastalıkların yayılma ve bulaşmasının önüne geçebilmek için basit fakat önemli davranışlardır."

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.