Uzmanlar sıvı sabun tavsiye etmiyor

Uzmanlar sıvı sabun tavsiye etmiyor

Soğuk havalarda el bakımına daha çok önem verilmeli!

Uzmanlar sıvı sabun tavsiye etmiyor   0 Kış aylarında korunmayan ellerde, soğuk hava nedeniyle egzama oluşabileceğini bildiren uzmanlar, sıvı sabun yerine kalıp sabun kullanılması konusunda da uyarıda bulundu.
 
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Sezin Fıçıcıoğlu, tıp fakültesinde düzenlediği basın toplantısında, kış aylarında deri rahatsızlıkları açısından en çok ellerde görülen egzamalara rastlanıldığını söyledi.
 
Sıvı sabun yerine kalıp sabun kullanın
 
Soğuktan en çok kadınların ciltlerinin olumsuz etkilendiğini belirten Fıçıcıoğlu, şöyle konuştu:
“Soğuk havalarda kadınlarda özellikle en çok el egzamasına rastlanılıyor. Soğuğun deride yaptığı etki nedeniyle çatlamalar olabiliyor. Sadece soğuk hava değil kış aylarında musluktan akan soğuk sular da derideki rahatsızlıkları tetikliyor. Deri tabakasının eski noktasına gelmesi için en önemli şey nemlendiriciler. Sıvı sabun çok tavsiye etmiyoruz, bunun yerine kalıp sabunları öneriyoruz. Eller ve yüzler soğuktan çok etkilenmişse bununla ilgili ilaçlı tedaviye başlıyoruz.”
 
Eldiven takma alışkanlığı kazanın
 
Fıçıcıoğlu, soğuk bölgelerde ciltteki çatlamaların yanı sıra parmaklarda oluşan morluklarla kendisini gösteren rahatsızlıkların da baş gösterdiğini söyledi.
Güneydoğu, Doğu Anadolu bölgeleriyle Trakya'da, kış aylarında en çok el ve ayak parmaklarında kızarıklık ve morlukla başlayan rahatsızlıklara rastladıklarını dile getiren Fıçıcıoğlu, şöyle devam etti:
 
“Kızarıklık ve morlukla başlayan bir rahatsızlık. Ellerimiz şişiyor. Bu yüzden soğuğa karşı kendimizi korumamız gerekiyor. Türk halkı olarak çok eldiven giyme alışkanlığımız yok. Özellikle dışarıda çalışan kişiler mutlaka eldiven giymeliler. Nemlendirici kremler kullanılmalı. Cildi temiz tutmak ve fazla makyaj yapmaktan kaçınmak da önemli.”
 
AA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.