Uzlaşı hükumeti perşembe günü açıklanacak

Uzlaşı hükumeti perşembe günü açıklanacak

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Hamas ve Fetih arasında anlaşmaya varılan uzlaşı hükumetini Perşembe günü ilan edecek.

Hamas ve Fetih arasında anlaşmaya varılan uzlaşı hükumetinin Perşembe günü açıklanacağı bildirildi.

Fetih Hareketi Milli Uzlaşı Komisyonu Başkanı Azzam el-Ahmed, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk'la düzenlediği ortak basın toplantısında, "Uzlaşı hükumetinde görev yapacak bakanların isimleri üzerinde anlaşmaya varıldı. Hükumet, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Perşembe günü ilan edilecek" dedi.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da milli mutabakata varılmıştı. Gazze'deki Filistin hükumeti Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükumetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.

Hamas ve Fetih yetkilileri, milli mutabakat çerçevesinde ulusal uzlaşı hükümeti kurulması için dün Gazze'de görüşmelere başlamıştı.

Gazze'ye ziyaret

AA muhabirine konuşan Fetih hareketi yöneticilerinden Yahya Rabah da, uzlaşı hükumetinin yemin etmesinin ardından Abbas'ın, Başbakan Rami Hamdallah ve bakanlarıyla Gazze'ye ziyarette bulunacağını söyledi.

Rabah, söz konusu ziyaretin, uzlaşı hükumetinin tüm Filistinlileri temsil ettiğini göstermek ve birliğe vurgu yapmak amacı taşıdığını kaydetti.

Uzlaşı hükumetinin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Perşembe günü ilan edileceği belirtilmişti.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat anlaşması çerçevesinde, ulusal uzlaşı hükumeti için dün Gazze'de görüşmelere başlanmıştı. Hükumetin Rami el-Hamdallah'ın başbakanlığında kurulması konusunda bugün anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.