Üzerinden iki tank geçen Sabri Ünal: Çılgınlık değil vatan aşkı

Üzerinden iki tank geçen Sabri Ünal: Çılgınlık değil vatan aşkı

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnişte gözünü kırpmadan tankların önüne atlayan Sabri Ünal, tedavisinin ardından evine döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık "kahraman" olarak andığı Ünal, "Vatan aşkı bize bunları yaptırdı" dedi.

Darbe girişimine karşı sivil direnişin simgelerinden olan Sabri Ünal, darbe girişimi haberini alır almaz evinden çıkarak Kartal Köprüsü'ne gitti. FETÖ'cü askerlerin sürdüğü 2 tank üstünden geçmesine rağmen hayatta kaldı.Kanlı darbe girişimi sırasında tankların altından iki kez geçerek sağ kalmayı başaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da adından sıkça bahsettiği 15 Temmuz'un simge kahramanlarından Sabri Ünal, 2.5 ay süren tedavisinin ardından evine döndü. Ünal, "Herkes iki tankın altından nasıl geçtiğime şaşırıp, çılgın mısın diye sordu. O gece yaptığımız çılgınlık değil vatan ve millet aşkıydı" ifadelerini kullandı.

   Daha önce tanklar hakkında bazı kitap ve dergiler okuyordum ancak çok fazla da bilgi sahibi değildim. Şimdi yolda görsem herhangi bir ürperti duymam.

"Cumhurbaşkanımızın numarası var kendisine ulaşabilirim"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusal ve uluslararası toplantılarda da adını sıkça andığı 15 Temmuz gazisi Ünal"Devletin tüm kurumlarının gösterdiği ilgiden çok memnunum. Cumhurbaşkanlığı, Spor Bakanlığı, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları da dahil birçok kurum üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bir kez cumhurbaşkanımızla telefonda konuştum. Bakanımız Berat Albayrak numarasını verdi. Bir eksik olunca kendisine ulaşabilme imkanım var" diye konuştu. Henüz tam olarak iyileşmediğini söyleyen Ünal, "Hiç tereddütsüz sokağa çıktım. Bu yaptığım bir çılgınlık değildi. Vatan, millet aşkı sayesinde çıktım. Yine kardeşlerim Züleyha ve Metin Ünal da o gece Allah için bir şeyler yapabilmek için benimle birlikte sokağa çıktılar. Sokağa çıkan o küçük insanların, iradesini ortaya koyunca büyük bir zafer elde ettiğini hep birlikte gördük" diye konuştu.

"O tanklar elime geçse paramparça ederim"

Sabri Ünal, "Bu mücadelede kararlılıkla FETÖ'nün üzerine gitmeliyiz. Aksi halde bu beni üzer. Milletin iradesine bomba yağdıran bu insanların ülkemizde kırıntısı bile kalmamalı. Daha önce tanklar hakkında bazı kitap ve dergiler okuyordum ancak çok fazla da bilgi sahibi değildim. Şimdi yolda görsem herhangi bir ürperti duymam. Hatta üzerimden geçen o iki tank elime geçerse onları paramparça ederim" dedi.15 Temmuz gece sokağa çıkan ve karşıdan gelen ilk tanktan kurtulan Sabri Ünal, kafasını kaldırdığında başka bir tankın üzerine doğru geldiğini gördü. Sadece saniyeler içinde ikinci tankın altına yatan Ünal'ın kolu ezildi. Çok sayıda ameliyat geçiren Ünal'ın son olarak kolunun dirsek içine deri nakli yapıldı. Doktorları daha sonra iki haftalık ev izni verdi. Ev izninin ardından Ünal'ın 2 ay daha sürecek tedavi sürecinde kol ve parmak işlevini tam olarak görebilmesi için kol içi operasyonu ve fizik tedavisi devam edecek.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.