Uzayda planlanan evler 3D'ten çıkacak

Uzayda planlanan evler 3D'ten çıkacak

2030'da Mars'ta kullanılması planlanan evlerin tasarımı, 3 boyutlu yazıcılarla gerçekleştirilecek Bunun için bir yarışma başlatan NASA, en iyi projelere toplam 2.25 milyon dolar ödül dağıtacak

ABD'nin Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), inovasyon kuruluşu America Makes ile uzayda Mars'ta kullanılacak en iyi evi belirlemek için bir yarışma başlattı. Yarışmacıların tasarladığı evler 3D yazıcıdan çıkarılarak hayata geçecek. Birinci olan yarışmacı 50 bin dolar ödülün sahibi olacak. Projesi en iyiler arasında girmeyi başaran yarışmacılara ise toplamda 2.25 dolar ödül verilecek. 3D yazıcıdan çıkan evler bu sene eylülde New York'taki World Maker Faire'da (Dünya Maker Fuarı) sergilenecek. 

YENİLİKÇİ FİKİRLER ARANIYOR 
Yarışma sayesinde 2030'da Mars'a gönderilmesi planan bir insan kolonisinin kullanacağı evler için yenilikçi fikirler edinilmesi planlanıyor. Projenin ilk ayağında yarışmacılardan yapısal bileşenlerin üretimi için kullanılacak teknolojilere odaklanması bekleniyor. 26 Eylül'de başlayacak iki aşamada ise katılımcılardan aynı malzemeleri kullanarak evin bulunduğu bir yaşam alanı tasarlaması istenecek. Her iki aşamada da birinci olan yarışmacı 1.1 milyon dolar ödül alacak.

SABAH

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.