Uzayda görülmemiş patlama, sürekli büyüyor

Uzayda görülmemiş patlama, sürekli büyüyor

Patlamanın şiddetine anlam veremeyen bilim insanları, daha öncesinde bu büyüklükte bir patlama ile karşılaşmadıklarını belirtiyor

Bilim insanlar uzayın derinlerinde bugüne kadar rastlanmamış bir olaya şahit oldu. Göktaşı takibi yapan ATLAS teleskopları tarafından yakalanan görüntü gören herkesi şaşkına uğrattı.

Dünyaya 200 milyon ışık yılı uzakta gerçekleşen patlama bir süpernova patlamasından tam 100 kat daha güçlü bir patlama. Başlangıçta galaksimizin içerisinde gerçekleştiğini zanneden bilim insanları, yaptıkları araştırma neticesinde patlamanın galaksimiz dışında gerçekleştiğini fark etti.

Patlamanın şiddetine anlam veremeyen bilim insanları, daha öncesinde bu büyüklükte bir patlama ile karşılaşmadıklarını belirtiyor. Patlamanın ardından yüksek enerjili parçacıkların oluşturduğu bulutun sıcaklığı 9000 dereceyi bulduğunu açıklayan uzmanlar bulut hızının da 20 bin km’ye ulaştığını ifade ediyor.

Patlamaya neyin neden olduğunu henüz bilmeyen bilim insanlarını şaşırtan olay ise patlamanın büyüme hızı. Normalde patlamanın en parlak düzeye ulaşması haftalar alırken bu patlama 2 günden normalin çok üzerinden bir parlaklığa ulaştı.

AT2018cow adını alan bu ilginç patlama hakkında bilim insanları araştırma yapmaya devam ediyor. Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum