Uzatılacak her el bir çocuğun hayatını kurtaracak

Uzatılacak her el bir çocuğun hayatını kurtaracak

Türk Kızılayı Şube Başkanı Saygılı "Sana ihtiyacım var" kampanyasına her kesimden destek beklediklerini vurgulayarak "Uzatılacak her el, bir çocuğun hayatını kurtaracaktır" dedi.

Suriyelilere yönelik başlatılan "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyasına katkıda bulunmak amacıyla Adana'da çalışma başlatıldı.

Başbakanlık AFAD, Türk Kızılayı, HAK-İŞ, Diyanet Vakfı, Memur-Sen ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla düzenlenen kampanyaya destek sürüyor.

Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için başlatılan "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyasına, Adana'dan da destek olunması amacıyla çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda Türk Kızılayı Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü İsa Sansar, Memur-Sen İl Başkanı Muhammet Erdoğan, HAK-İŞ İl Temsilcisi Abdurrahman Yücel ve İl Müftüsü Arif Gökce bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Ramazan Saygılı, toplantıda yaptığı konuşmada, kampanya kapsamında kentin farklı bölgelerine bilboard asıldığını, broşürler dağıtıldığını belirterek, kampanyayı daha geniş kitlere tanıtacaklarını söyledi.

"Sana ihtiyacım var" sloganı ile yürütülen kampanyaya her kesimden destek beklediklerini vurgulayan Saygılı, şunları kaydetti:

"Bu kampanya ile bir kez daha yardımsever halkımıza, savaş mağduru Suriyeli çocuklar için yardım çağrısında bulunacağız. Tarihimizin her döneminde millet olarak ihtiyacı olana, muhtaç olana merhamet elini tereddütsüz uzatan bir medeniyetin çocuklarıyız. 'Sana İhtiyacım Var' diyen Suriyeli çocuklara merhamet elini, şefkat elini Adana'dan uzatmaya bütün gönüllü dostlarımızı davet ediyoruz. Kuşkusuz uzatılacak her el, bir çocuğun hayatını kurtaracaktır. Hem sınırın diğer tarafındaki hem de ülkemizdeki çadır kentlerde kalan bu çocuklarımızı yalnız bırakmayalım."

Saygılı, Türk Kızılayı aracılığıyla bölgeye yardım elini uzatmak isteyen hayırseverlerin, 2868 SMS bağış hattına mesaj atarak 5 lira yardımda bulunabileceğini, Türk Kızılayı Adana Şubesine elden, Ziraat Bankası Belediye Şubesi'nde TR53 0001 0017 8342 3229 7950 01 IBAN numarasına para yatırabileceklerini de kaydetti.

Cİhan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.