Uzaktan kumandalar tarihe karışıyor!

Uzaktan kumandalar tarihe karışıyor!

El ve Kol hareketlerinin devreye girdiği yeni sistemde çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.Uzaktan kumandanın yerini artık el ve bacaklar alıyor.

Bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi boşlukta sallanan el ve kollar elektronik cihazları yönetmek için sıradan hale geliyor. Sony ve Microsoft gibi el ve kol hareketlerini algılayan yeni Apple TV'nin oyunseverleriçin yeniden tasarlandığı iddia ediliyor.

Kasların hareketini algılayan Myo gibi akıllı kol bantları ve parmak hareketinizi bile algılayan oyun konsollarıhayatı kolaylaştırıyor. Bu tür cihazlar sadece televizyon, tablet ile akıllıtelefonlar elkolla kontrol için değil, iş ve askeri amaçlarla da kullanılıyor.

APPLE TV HAREKETİ

Apple TV'nin yeni sürümünün tıpkı XBOX ve Playstation gibiel ve kollarla yönetilmesi bekleniyor. Önceki modellerine göre biraz dahabüyüyen, hareket sensörleriyle el, kol, hatta parmakların hareketini algılayanyeni Apple TV'nin oyun konsollarının rakibi olması bekleniyor. Bu durum, yeniApple TV iOS platformundaki oyunların televizyon ekranına taşınması anlamınageliyor. Bunun için iPad ve iPhone'un kablosuz olarak Apple TV bağlantısınıkullanmak yeterli olacak. Ancak kazananı daha çok içerik belirleyecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.