Uyuşturucu kullanan sürücüye ağır ceza

Uyuşturucu kullanan sürücüye ağır ceza

Polisin teknik cihazla yaptığı ölçüme göre, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı belirlenen sürücülere ağır ceza verilecek.

Polisin teknik cihazla yaptığı ölçüme göre, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı belirlenen sürücüye her defasında 3 bin 600 lira para cezası kesiliyor ve sürücü belgesi 5 yıl geri alınıyor, ayrıca bu kişiler hakkında TCK'nın ilgili hükümlerine göre adli işlem uygulanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi verilerinden derlenen bilgiye göre, trafik görevlilerince sürücüler her zaman alkol kontrolünden geçirilebiliyor, uyuşturucu madde kullandığından şüphelenilen her sürücü üzerinde de teknik cihazla denetim yapılıyor.

Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile kanlarındaki alkol miktarı 0.50 promilin üzerinde olan hususi otomobil sürücülerine, 700 Türk Lirası idari para cezası kesiliyor ve sürücü belgesi altı ay süreyle geri alınıyor. Daha sonra tekrar aynı şekilde yakalanırsa, ikinci defasında iki yıl, üç veya üçten fazlasında ise her seferinde beşer yıl süreyle ehliyete el konuluyor.
Polisin kontrol noktalarında teknik cihaz kullanılmasını kabul etmeyen sürücülere ise 2 bin lira para cezası veriliyor ve ehliyetleri de iki yıl süreyle geri alınıyor.

Uyuşturucu madde kullandığı belirlenen sürücüler

Trafik ekipleri, uyuşturucu kontrollerinde Ankara'da ve İstanbul'da 25 Haziran 2013'ten itibaren teknik test cihazları ile pilot uygulamaya başladı. Sürücülerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanıp kullanmadığı teknik cihazla solunum havası, tükürük veya benzeri biyolojik örnekler üzerinden belirleniyor.

Polisin teknik cihazla yaptığı ölçüme göre, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı belirlenen sürücüye her defasında 3 bin 600 lira para cezası veriliyor ve sürücü belgesi 5 yıl geri alınıyor. Ayrıca bu kişiler gözaltına alınarak hakkında TCK'nın ilgili hükümlerine göre adli işlem uygulanıyor.

Teknik cihaz kullanılmasını kabul etmeyen sürücülere 2 bin lira idari para cezası kesiliyor ve sürücü belgesine de iki yıl el konuluyor, ayrıca bu sürücü madde tespiti yaptırılmak üzere gözaltına alınarak Cumhuriyet savcısının talimatıyla tespit işleminden geçiriliyor. Test sonucunda madde kullandığı belirlenirse ayrıca 3 bin 600 lira para cezası ve sürücü belgesi 5 yıl geri alınıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.