Uyurken yağmur üzerimize yağıyor

Uyurken yağmur üzerimize yağıyor

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında evleri yıkılan küçük Meram, sıcak yuva özlemini, "Uyurken yağmur üzerimize yağıyor. Çok üşüyoruz" sözleriyle dile getirdi.

İsrail'in son saldırılarında evleri yıkılan Gazzeliler, soğukların da bastırmasıyla "sıcak yuva" özlemini daha fazla çekmeye başladı.
 
Saldırıların ardından harabeye dönen Şucaiyye Mahallesi'nde yıkılan ve ağır hasara uğrayan yüzlerce evden biri de Muganni ailesine ait.
 
Muganni ailesi umudunu yitirmiş, çaresizlik içerisinde evin ayakta kalan kısmını onarabilmenin özlemini duyuyor.
 
Ailenin küçük ferdi Meram, üşüyen ellerini ovuşturarak ısıtmaya çalışırken, İsrail savaş uçaklarının bombardımanında büyük kısmı yıkılan evlerini işaret ederek üzüntüsünü "Uyurken yağmur üzerimize yağıyor. Çok üşüyoruz. Geçen sene ailece bir aradaydık ve annem bize kestane yapıyordu. Şimdi evimiz yıkıldı, sobamız yok" sözleriyle dile getiriyor. 
 
Kış gecelerinde soba etrafında toplanıp çay içerken kestane yemenin ve sohbet etmenin kendileri için artık hayallerde kaldığını belirten Meram'ın ninesi de duygulanarak, "Ben ve 12 kişiden oluşan ailem yıkılan evin bir köşesinde yaşamaya devam ediyoruz ancak camlar kırık, çatı su akıtıyor. Geçen gece çok şiddet yağmur yağdı, saldırı oldu sandık. Çocuklarım ve torunlarım çok korktu" şeklinde konuşuyor.
 
Baba Nebil Husu ise çaresizlik içerisinde "Bu soğuk günlerde yıkık dökük bir evin içerisinde yaşıyor, kumaş parçalarıyla açık ve delikleri kapatmaya çalışıyoruz. Ne yemek yapacak, ne yatacak yerimiz var, durumumuz günden güne kötüleşiyor. Evimizin en azından bir odasını onarmak için bitmek bilmeyen çimento sırasına yazılmamız gerekiyor" ifadelerini kullanıyor.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da saldırı başlatmış, 26 Ağustos'ta varılan ateşkesin ardından saldırılarına son vermişti. İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda 9 bin yapı tamamen yıkılırken, binlerce bina zarar görmüş, on binlerce kişi evsiz kalmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.