Uygur öğrencilere zorla oruç bozduruluyor

Uygur öğrencilere zorla oruç bozduruluyor

Çin'in Uygur özerk bölgesinde yaşayan üniversite öğrencilerine de Çin yönetimi tarafından oruç yasağı uygulanıyor. Oruç tutanlara, oruçları zorla bozduruluyor...

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygurlara baskı uygulamaya devam ediyor. Ramazan ayında oruç tutmayı yasaklayan Çin yönetimi, okullarda oruç tutan öğrencileri fişliyor, zorla oruçlarını bozdurmaya çalışıyor.
 
Doğu Türkistan'ın Kaşgar bölgesinde bulunan bir üniversitenin Uygur asıllı Müslüman bir öğrenci, Ramazan dolayısıyla maruz kaldıkları baskıyı anlattı.
İsmini vermek istemeyen öğrenci, "Okul yönetimimiz, oruç tutmayı ve Ramazan ayında ibadet etmemizi şiddetli bir şekilde yasakladı" ifadelerini kullandı. Öğrenci, "Oruçlu olduğumuzu fark edince bozmaya zorluyorlar, oruçlarını bozmayı reddeden olursa da okuldan kovmakla ve diplomasını vermemekle tehdit ediyorlar" dedi.
 
Öğrenci, okulda oruç tutmalarının her yolla engellenmeye çalışıldığını söyledi. Sahur için uyanıp odalarının lambalarını açınca bunun tespit edilip kendilerinin kara listeye alındıklarını belirtiyor. Diğer taraftan okul ve çevresindeki restoranların iftar saatinden önce kapatıldığını, dükkanlarını kapatmayanlara ceza verildiğini ifade ediyor. Gün içerisinde ise, okul yönetiminin bedava su ve yemek dağıttını belirten öğrenci, oruçlu olanların bunları dağıtıldıkları yerde yemeye zorlandıklarını kaydediyor.
 
Uygur asıllı öğrenci yine de bazı öğrencilerin tüm risklere rağmen oruçlarını tuttuklarını söylüyor.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.