Uydudan canlı video dönemi başlıyor

Uydudan canlı video dönemi başlıyor

Earth-i’nin dünya yörüngesine göndereceği uydular, 1 m çözünürlüğünde yeryüzü görüntüleri alabilecek. Bu uydular aynı zamanda canlı video görüntüsü de gönderebilecek. Yani, bir zamanlar sadece askeri/istihbarat servislerinin kullanabildiği bu...

Uydu görüntüleri, hem teknoloji şirketleri hem de devletler ve farklı ticari kuruluşlar için önemli bir kaynak oluşturuyor. Otonom sürüş teknolojisi için detaylı uydu görüntülerine ve haritalandırma servislerine ihtiyaç duyan teknoloji şirketleri kadar, şehir gelişimini takip eden kamu kurumları da sık sık uydu görüntülerine talep gösteriyorlar.
 
İngiltere’de Earth-i isimli bir şirket şimdi uydu görüntülerini bir adım öteye götürerek, bu ihtiyaçlara daha detaylı cevap vermeyi umuyor.
Earth-i’nin dünya yörüngesine göndereceği uydular, 1 m çözünürlüğünde yeryüzü görüntüleri alabilecek. Bu uydular aynı zamanda canlı video görüntüsü de gönderebilecek. Yani, bir zamanlar sadece askeri/istihbarat servislerinin kullanabildiği bu teknolojik imkanlar şimdi özel sektörün ve kamu yönetimlerinin kullanımına açılıyor.
 
Böylece örneğin, şirketten hizmet alan bir şehrin güvenlik görevlileri, şüpheli araçları kuşbakışı olarak anı anına takip edebilecekler. Belediyeler ormanlardaki kaçak kesimleri anında yakalayabilecek, şehir yöneticileri şehrin durumunu anı anına takip edebilecek. Dolayısıyla akıllı şehir uygulamaları yeni imkanlara ve yeteneklere kavuşabilecek.
 
Öte yandan özel şirketlerin de yeni servise büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Yatırım şirketlerinin, ülkelerin limanlarını, şirketlerin depolarını takip ederek ticaret yoğunluğunu görebileceği ve böylece menkul kıymetler piyasalarında daha  isabetli yatırımlar yapması mümkün olacak. Tech Inside

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.