Üşüyen Suriyeli Çocuklara Yardım

Üşüyen Suriyeli Çocuklara Yardım

Suriye'nin yerleşim yerlerinde ve şehir merkezlerinde hayat durmuş durumda. Suriyeliler kendilerini ya sınır ülkelerine yada ülkenin kırsal bölgelerine atıyorlar.

Risale Haber - Haber Merkezi

Savaşın bilançosu çok ağır oldu. İnsanlar çok ağır bedeller ödedi ve ödemeye de devam ediyor. İnsanlık trajedisine dönüşen savaş yüz binlerce insanın ve binlerce çocuğun katledilmesine yol açtı. Milyonlarca ev yıkıldı yerle bir oldu. Yurtlarını, yıkılan yuvalarını terk eden milyonlarca insan mülteci durumuna düştü.

Suriye'de yaşanan savaşın başından bu yana Sadakataşı Derneği yardımlarıyla Suriyelilere bir nebze olsun umut oluyor. Suriye acil yardımlar olarak başlayan çalışmalar bugün de devam ediyor. Gerek Suriyeli mültecilerin bulunduğu kamplarda gerekse Suriye'nin kırsal bölgelerinde bulunan halka yardımları ulaştırmayı sürdürüyor. Bugüne kadar eğitimden sağlığa, gıdadan giyeceğe bir çok alanda Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı yardımları Suriyelilere ulaştırdı.

Bu kış yardımları kapsamında "Suriye Yanıyor Çocuklar Üşüyor" sloganıyla çalışmalarını başlatan Sadakataşı Derneği kampanyanın ilk yardımlarını bölgeye ulaştırdı. Kampanyanın acil ihtiyaç listesinde dile getirilen çocuklar için atkı, bere ve eldiven takımı dağıtımları yapıldı. Dernek yardım çalışmalarını Suriye'nin idlib, Atma ve Sarmada'da gerçekleştirdi. Burada bulunan çocuklara kışlık malzeme dağıtımlarını gerçekleştiren dernek görevlileri aynı bölgede başlatmış oldukları çadır kent projesinin çalışmalarını yerinde izledi. Suriye idlib kırsalında bulunan 100 çadırdan oluşan çadır kent 500 kişinin barınmasında önemli bir yere sahip. Çadır kent ile özellikle kış soğuklarının başlaması ve kar yağmasıyla kırsallarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için barınma ihtiyacına katkıda bulunulacak.
Suriye içlerinde yapılan dağıtımın yanı sıra ülkemizde bulunan Suriyeliler için de çalışmalarını devam ettiren Sadakataşı Derneği, Şanlıurfa'da bulunan mültecilere de atkı, bere ve eldiven takımı ve battaniye dağıtımlarını gerçekleştirdi. Dernek genel merkezinden yapılan açıklamada; Sadakataşı Derneği olarak dünyanın mazlum ve yardıma muhtaç bütün bölgelerine yardımları ulaştırma gayreti içerisinde bulunuyoruz. Suriye'de yaşanan bir savaş var ve hemen yanı başımızda cereyan ediyor. İlk başladığı günden bu yanan kayıtsız kalmadık yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu günlerde açıklamış olduğumuz acil yardım malzemelerinden atkı bere ve eldiven takımı dağıtımlarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde ise ayakkabı ve bot dağıtımları yapacağız denildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.