Üstadın talebesi Birinci ağabey namaz abidesiydi

Üstadın talebesi Birinci ağabey namaz abidesiydi

"Anadolu Ağabeyleri Panelleri"nin onbirincisi, Mehmet Emin Birinci Ağabey adına yapıldı

Risale Akademi'nin Pazar Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği "Anadolu Ağabeyleri Panelleri"nin onbirincisi, Mehmet Emin Birinci Ağabey adına yapıldı.

Pazar Belediye Kültür ve Sanat Organizasyon Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirilen panel, İhsan Atasoy’un Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Pazarlı olan Mehmet Emin Birinci ile ilgili slayt gösterisinin ardından Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uzun, Mehmet Fırıncı ve Dr. İsmail Benek açılış konuşmalarını yaptı.

Mehmet Emin Birinci’nin hemşerisi ve köylüsü olan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Avni Morgül, ”Mehmet Birinci için düzenlenen panele katılmaktan dolayı son derece memnun oldum. Benim hayatımın şekillenmesinde çok büyük emeği geçmiştir. Bugün makam olarak dünyalık gelmiş olduğum bu yerde küçüklükten beri bizleri yalnız bırakmadan topluma faydalı bir fert olmamızı için manevi eğitimde hocam Birinci ağabeyin katkısı çoktur" dedi.

Risale Akademi Kurucusu Dr. İsmail Benek ise “Bediüzzaman Said Nursi’ye talebelik etmiş yüzlerce değerli şahsiyet içinde öyleleri var ki, onların yeri asla doldurulmuyor. Biz bu değerli kişileri tespit edip gelecek kuşaklara tanıtmak için “Anadolu Ağabeyleri” adı altında Türkiye’nin bu manevi değerleri ifadelerle ölçülemeyen insanları yâd etmek istiyoruz. Bu kapsamda 11.sini Rize Pazar Doğumlu Mehmet Emin Birinci ağabeyin memleketinde gerçekleştiriyoruz. Bize böyle nezih bir ortamı hazırlayan Pazar Belediyesine ve başkanımız Dr. Ahmet Basa’ya, bizleri panele katılarak onurlandıran İlçe Kaymakamımız Selçuk Aslan beye teşekkürlerimizi sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Foto Galeri için TIKLAYINIZ

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, "Yaklaşık 55-60 senelik arkadaşımdır. Beraberce nice günler geçirdik meşakkatli günlerde bizlere moral kaynağı olan Mehmet Emin Birinci adeta bir “Namaz abidesi” gibiydi. Vaktinde namaz kılar. Cemaatleri asla kaçırmazdı. Avrupada gezmediği ülke bırakmadı. Özellikle Avrupalı gençler olmak üzere, tüm gençlerimizin eğitimine önem vererek onların iyi yetişmeleri için çalışırdı. Annelere seslenirken evlatlarını maddi ve manevi yönden iyi yetiştirmelerini anlatırdı. Son nefesine kadar İman ve Kur’an hizmetine devam etti” dedi.  

Daha sonra Panel’i Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. İhsan Safi yönetti. Panel’e konuşmacı olarak Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Paksu, İhsan Atasoy, Hüseyin Kara ve Dr. Suat Alkan katıldı.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan yaptığı konuşmada Öncelikle Bediüzzaman’ın “Müspet Hareket” tarzından örnekler verdi. Panel için iznini bile ertelediğini açıkladı. Selçuk Aslan ve Beraberindeki Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş Panel sonunda yazarlar, misafirler ve vatandaşlarla birlikte sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Panele Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Avrupa Birliği Başkanı Egemen Bağış, Bakan Hayati Yazıcı, Hasan Karal, Nusret Bayraktar ve Menderes Türel  telgrafla kutlamalarda bulundular.

Kaçkar53

Foto Galeri için TIKLAYINIZ