Üstadın Risale-i Nur ile ilgili emri

Üstadın Risale-i Nur ile ilgili emri

İslamköylü Hasan Ergünal Ağabey, üç sene önce bugün vefat etmişti. Rahmet dualarıyla anıyoruz…

Ömer Özcan'ın haberi
RİSALEHABER -
 İslamköylü Ha­san Ağa­bey Üs­tad Be­di­üz­za­man Haz­ret­le­riyle ­çok de­fa görüş­müş ve ko­nuş­muştur. Yine İslamköylü olan Ha­fız Ali Ağa­bey­den de Kur’an ve ya­zı der­sleri al­mıştır. Hasan Ergünal ağabeyimiz 1924 doğumlu olup, 4 Ekim 2012 tarihinde İslamköy’de vefat etmiştir.

26 Haziran 1998 tarihinde Hasan Ergünal Ağabeyimizden kaydettiğimiz Ağabeyler Anlatıyor kitabında yer alan hatıralardan kısa bir bölüm:

Her gün işi­ni­ze gi­der­ken iki-üç sa­y­fa oku­ya­cak­sı­nız

Yi­ne bir gün Üstad’ın zi­ya­re­ti­ne git­miş­tik. ‘Ya­zı­yor mu­sun?’ di­ye sor­du. Ben de: ‘Efen­dim, an­cak na­ma­zı­mı kı­la­bi­li­yo­rum’ de­dim. Son­ra: ‘Oku­yor mu­sun?’ de­di. Ben yi­ne: ‘Efen­dim, an­cak na­ma­zı­mı kı­la­bi­li­yo­rum’ de­dim. Bi­ze: ‘Her gün işi­ni­ze gi­der­ken iki-üç sa­y­fa oku­ya­cak­sı­nız’ de­yin­ce, ‘Pe­ki efen­dim’ de­dim.

Bir gün yi­ne (Vahşi) Şa­ban kar­deş­le be­ra­ber köy­de kal­mış­tık. Ben, Asâ-yı Mû­sâ kitabını ya­zı­yor­dum. Cey­lan kar­deş gel­di: ‘Üs­tad gel­di’ de­di. Ben gi­dip eli­ni öp­tüm: ‘Efen­dim, Asâ-yı Mû­sâ’yı bi­tirdim, for­ma­la­rı ha­zır­la­mış­tım, ge­ti­re­yim mi?’ de­dim. ‘Ge­tir!’ de­di.

1954’te Üs­tad, İs­lâm­köy’e teb­rik için gel­di

Üs­tad’ımız Be­di­üz­za­man Haz­ret­le­ri -her­hal­de 1954 idi- şim­di Is­par­ta’da mü­ze­de bulu­nan o ara­bay­la İs­lâm­köy’e gel­di. ‘Ben ni­ye gel­dim, bi­li­yor mu­su­nuz? Ben si­zi teb­ri­ke geldim, si­zin yaz­dı­ğı­nız bu eser­le­rin dün­ya­ya du­yu­rul­ma­sı­na ve neş­ri­ne se­bep ol­du­ğu­nuz için sizi teb­ri­ke gel­dim’ de­di ve git­ti.

Ben bir müd­det son­ra Üs­tad’ı tek­rar zi­ya­re­te git­tim. Şöy­le de­di: ‘Kim var si­zin İs­lâm­köy’de bu ri­sa­le­le­ri ya­zan? Sen hep­si­ne se­lâm söy­le­ye­cek­sin. Si­zin bu yaz­dı­ğı­nız eser­lerin dün­ya­ya du­yu­rul­ma­sı­na ve neş­ri­ne se­bep ol­du­ğu­nuz­dan do­la­yı Üs­tad’ınız si­zi teb­rik ediyor, di­ye­cek­sin. ’

İs­lâm­köy’de 18 ka­lem var­dı; Ku­le­ö­nü’nde 40, Sav’da bin…

O za­man İs­lâm­köy’de ya­zan 18 ka­lem var­dı. Sav’da bin ka­lem­le ya­zıl­dı. 35-40 ka­lem de Ku­le­ö­nü’nde var­dı. Ço­ba­ni­sa köyü, Eğir­dir, Bar­la, Ata­bey... Bu­ra­lar­da hep ya­zıl­dı. Kü­çük Ali Ağa­bey Ku­le­ön­lü­dür. O da 40 se­ne evin­den çık­ma­dan eser yaz­mış­tır. 17 de­fa kül­li­ya­tı ya­zıp bi­tir­miş. Hüs­rev Efendi de 40 se­ne evin­den çık­ma­dan yaz­dı. 1977’de ve­fat et­ti...

Ağabeylerin yaz­dık­la­rı risalelerin bir kıs­mı ken­di el­le­rin­de kal­dı, bir kıs­mı Tür­ki­ye’nin her ta­ra­fı­na da­ğıl­dı. Na­si­bi olan­lar yaz­dı... Son­ra mat­ba­a­la­ra geç­ti. Şim­di de tâ Ame­ri­ka’ya, Avust­ral­ya’ya ka­dar ya­yıl­dı. De­mek ki Üs­tad’ın o za­man­ki müj­de­si şim­di çık­tı el­ham­dü­lil­lah... ”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum