Üsküp'te yeni bir 'Osmanlı' camisi yükselecek

Üsküp'te yeni bir 'Osmanlı' camisi yükselecek

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Makedonya'nın başkenti Üsküp'te inşa edilecek Tophane Merkez Camisi inşaatı için ilk adımlar atıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Makedonya'nın başkenti Üsküp'te inşa edilecek Tophane Merkez Camisi'nin inşaatı için ilk adımlar atıldı.

Üsküp'ün Tophane Mahallesi'nde Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin, bölge halkının ibadethane ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Caminin inşa edileceği arsanın çevresi kapatılmaya başlanırken, şantiye ofislerinin de kurulumu sürüyor.

Kapalı otopark, Kur'an kursları, konferans salonları, yemekhane, şadırvanlar ve idari binanın bulunacağı külliye tarzındaki caminin, birçok özelliğiyle İstanbul Edirnekapı'daki Mihrimah Sultan ve Ankara'daki Kocatepe camilerini andıracağı belirtiliyor.

AA muhabirine cami projesi hakkında bilgi veren Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, projenin TDV ve iştiraklerinden KOMAŞ ile Makedonya İslam Birliği ve Üsküp Çayır Belediyesi iş birliğinde yürütüleceğini söyledi.

Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyacak iki minareli bir cami inşa edileceğini aktaran Alkan, "Başladıktan sonra takriben 2-2,5 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu arsa üzerinde hem cami hem de İslam Birliğine ait bir idari bina yükselecek." dedi.

Bin 500 kişi kapasiteli olacak

Şantiye şefi Atilla Akşirin de inşa edilecek caminin bin 500 kişi kapasiteye sahip olacağını belirterek, toplam inşaat alanının 10 bin metrekare olarak görüldüğü bilgisini paylaştı.

Akşirin, iki minaresi olacak caminin büyük bir merkezi kubbesi ile birlikte 7-8 küçük kubbesinin de olacağını ifade ederek, inşaat alanı kapatıldıktan sonra kazı ve hafriyat işlerine başlayacaklarını söyledi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.