Üsküdar Esentepe Camii Onarılarak İbadete Açıldı

Üsküdar Esentepe Camii Onarılarak İbadete Açıldı

Üsküdar’da bulunan Esentepe Camii, restorasyonu tamamlandıktan sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı.

Üsküdar Belediyesi’nin destekleriyle restorasyonu tamamlanan Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki Esentepe Camii yeniden ibadete açıldı. Açılış, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in de katıldığı törenle gerçekleştirildi.
 
Açılışta konuşan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, caminin yapımında emeği geçen başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve hayırseverlere teşekkür etti.
 
“ÜSKÜDAR’IN CAMİ LAVABOLARI PIRIL PIRIL OLACAK”
 
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Kirazlı Tepe Mahallesi’nin hemen yanındaki yükselen Çamlıca Camii’nin mahalleye daha da değer kattığına dikkat çekerek, “Hem bizim, hem Üsküdar’ın, hem de Kirazlıtepeliler olarak o caminin burada bulunması bizleri çok heyecanlandırmaktadır” dedi. Türkmen, Üsküdarlılara da bir müjde vererek konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Üsküdar’daki camilerimizin tefrişatıyla yakından ilgileniyoruz. Önümüzdeki günlerde camilerimizin lavabolarında, abdesthanelerinde, bir Üsküdarlıya yakışır pırıl pırıl tertemiz lavabolar inşa edeceğiz ve önce merkezdeki camilerden başlayacağız.”
 
Konuşmalardan sonra caminin açılış kurdelesi kesildi ve cemaate birlikte ilk Cuma namazı kılındı. Cami çıkışı, törene katılanlara, etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.