USB kablolar yenileniyor

USB kablolar yenileniyor

Dünya halen USB 3.0'a alışmaya çalışırken, bir sonraki nesil USB mucizeler yaratmaya geliyor

En son cihazlardaki USB 3 mini ve micro B bağlantılarına ayak uydurdunuz mu, bilmiyoruz. Ama bir sonraki nesil konektör, tasarlanmaya başladı bile. Henüz onun nasıl görüneceğini bilmiyoruz, çünkü henüz prototipten öteye gitmiş değil. Ancak bildiğimiz, yeni konektörün iki yönde de bağlanabileceği, bir başka deyişle çevrilebilir olacağı.

Yazımızda ismini sıkça anacağımız USB Implementers Forum'dan Jeff Ravencraft, yeni bağlantıyı şu sözcüklerle tarif ediyor: "Kablonun yönü veya hangi ucunu taktığınız konusunda endişe etmenize gerek kalmayacak. Her türlü çalışacak. A veya B tür kablo kullanmanızın da bir önemi kalmayacak." Yeni konektör, USB micro B bağlantısına benzer bir boyutta olacak (yukarıdaki gibi). Bu sayede telefonunuzdaki soket, onun üzerinde gereksiz yer kaplamayacak. Ravencraft, akıllı telefon, tablet ve PC üreticilerinin yeni konektörü kullanmaya hazırlandıklarını söylüyor.

Konektör, Avrupa Birliği ve Çin'de telefonlar için onaylı şarj standartları arasına da girecek. Her telefon için yeni bir kablo satın almanız gerekmeyecek çünkü USB micro B ve USB C'yi bir arada kullanmanızı sağlayacak adaptörler ortaya çıkacak.

Chip

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.