Urfa'ya Bediüzzaman Külliyesi yapılsın

Urfa'ya Bediüzzaman Külliyesi yapılsın

Şanlurfalılar kentlerine Bediüzzaman Külliyesi yapılmasını istiyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Urfa gazetesi yazarı Adnan İkbal, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'ne karşı Urfalıların bir vefa borcunun olduğunu söyledi.

Risale-i Nur'da Urfa'yla ilgili bölümleri paylaşan İkbal, "Bediüzzaman'ın Urfa'ya ne kadar çok değer verdiğini, önemsediğini ve sevdiğini göstermektedir" dedi.

Said Nursi'nin mesajını Urfa'lıların vasiyet olarak kabul edip, uygun bir alanda Bediüzzaman Külliyesi adı altında bir yapı inşa etmesi gerektiğine dikkat çeken İkbal, "Yapılacak bu külliye sayesinde Urfa'nın önemli bir konuma sahip olacağı muhakkaktır. Vefatından önce Urfa'lılar Üstad'ı nasıl bir muhabbetle karşılamışsa, vefatından sonra da yapılacak olan bu külliye sayesinde belki de Urfa Alem-i İslamın merkezi olacaktır. Bu sayede Kur'an-ı Kerimin hakikatleri olan Risale-i Nurlar bütün insanlığın istifadesine sunulacaktır. Mevlana Külliyesi denildiği zaman insanların aklına Konya Şehri geliyorsa,yapılacak olan Bediüzzaman Külliyesi sayesinde de akıllara Şanlıurfa gelecektir. Rahmetli Abdülkadir Badıllı Ağabeyde, Üstadımıza ait bazı eşyaların bulunduğunu biliyoruz. 
Başka Risale-i Nur talebelerinde de Bediüzzaman'a ait bu tür eserler varsa, külliyenin bir köşesinde sergilenerek insanlığın istifadesine sunulabilir.
Ramazan ayının sonuna doğru yapılan Bediüzzaman mevlidi bu külliye içinde yapılabilir ve diğer illerden gelen misafirler de burada ağırlanabilirler" şeklinde yazdı. 

İkbal, teklifinin siyasiler tarafından gündeme alınacağı ümidinde olduğunu da söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum