Üretime ara veren fabrika açıldı

Üretime ara veren fabrika açıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 5 bin 800 kişinin çalıştığı ve 4 ay önce üretime ara verilen fabrika, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun girişimlerinin ardından yeniden üretime başladı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Beyteks İlbeyli Tekstil Fabrikası'nın yeniden üretime geçmesi dolayısıyla düzenlenen törende, fabrikanın açılış kurdelesini Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Ulu ve belediye meclis üyeleriyle birlikte yaptı.
Ünüvar, Türkiye'nin sayılı işletmelerinden biri olan ve 5 bin 800 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasında, ekonomik nedenlerden dolayı üretime ara verildiğini hatırlatarak, konunun Başbakan Davutoğlu ve ilgili bakanlarla yapılan görüşmeler sonucunda çözüldüğünü ifade etti.
Burada çalışan işçilere açılışın hayırlı olması temennisinde bulunan Ünüvar, ''Fabrika sahibi Ali ağabeye teşekkür ediyoruz, burada 5 bin 800 kişiye ekmek veriyor. Allah onu kazadan beladan korusun. Allah devletimize hükümetimize zeval vermesin. Allah Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Ekonomi ve Enerji Bakanımızdan, Halk ve Ziraat Bankasından razı olsun'' dedi.
Bugünün kendisi ve açılışı yapılan Beyteks'in doğum günün olduğunu vurgulayan Ünüvar, şöyle konuştu:
''İnşallah hep beraber Beyteks yeniden doğdu, biz de yeni yaşa girdik. İnşallah nice yeni yaşları, nice yeni mutlulukları beraber kutlarız. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve Enerji Bakanımız Taner Yıldız'ın çok büyük destekleriyle fabrikanın sorunu dün itibarıyla çözülmüştür. Fabrikaya enerji verilmeye başlandı. Allah onlardan razı olsun. Tesadüf bugün fabrikanın açılması benim doğum günüme denk geldi."
Ünüvar, kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını işletme sahibi Ali İlbeyli ile birlikte kesti.
Törenin ardından Ünüvar ve diğer yetkililer, işçileri ziyaret edip, işletme sahibi İlbeyli'den bilgi aldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Adana mitinginde Beyteks meselesini bildiğini, bankalarla ve ilgililerle temasa geçtiğini, bu meselenin kısa sürede çözüleceği sözünü vermişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.