Üreticilere 5 milyon Türk Lirası ödendi

Üreticilere 5 milyon Türk Lirası ödendi

Muş Şeker Fabrikası 2016 yılı Eylül ayında alımına başlanacak olan pancara karşılık üreticilere birinci nakdi bakım avansı ödemelerin yapıldığını açıkladı.

Muş il genelinde pancar üretimi yapan üreticilere 5 milyon Türk lirası birinci nakdi bakım avansı ödendiğini belirten Muş Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, yılda 3 kez nakdi ve 2 kez ayni avans ödemesi yapılacağını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Güler, “Bugüne kadar ayni ve nakdi avans olarak ödenmiş olan 5 milyon TL ile birlikte 2016 yılı ürününe karşılık ödenen avansların tutarının 10 milyon TL´ye ulaşmış olacaktır” dedi.

Ayni avansların birinci taksitinin Haziran-Temmuz ayında olduğunu ifade eden Güler, “Muş Şeker Fabrikası olarak 2016 yılı Eylül ayında alımına başlanacak olan pancara karşılık üreticilere 5 milyon TL tutarında birinci nakdi bakım avansı ödedik. Böylelikle bugüne kadar ayni ve nakdi avans olarak ödenmiş olan 5 milyon TL ile birlikte 2016 yılı ürününe karşılık ödenen avanslar tutarı 10 milyon TL´ye ulaşmış olacaktır. Daha önceden üreticilerimize 5 milyon TL avans ödemesi yapılmış olup, ödeyeceğimiz bu avansla beraber ödenen avans toplamı 10 milyon TL olacak. Ayni avans olarak da yılda iki kez şeker ödemesi yapılacak olup, birinci taksiti Haziran -Temmuz ayında olup, son ödeme ise ekim ayında yapılacaktır” şeklinde konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.