Üretici, fındık fiyatından memnun

Üretici, fındık fiyatından memnun

Türkiye'nin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan fındıkta bu yıl yaşanan zirai don rekolte düşüklüğüne yol açsa da serbest piyasada kilogramı 10 lira seviyelerinde oluşan fiyat üreticileri memnun etti.

Ziraat Odaları Ordu Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyatlardan üreticilerin memnun olduğunu ancak sektörün diğer paydaşlarının söz konusu durumdan endişe ettiğini söyledi.
 
Sektörü fındığın az olmasının farklı, fiyatların yüksek olmasının ayrı ayrı etkileyeceğini ifade eden Soydan, şöyle konuştu:
 
"Fındıkta rekoltenin düşük olmasına bağlı üretici ister istemez yüksek fiyat beklentisiyle ürününü pazara indirmiyor. Tabi burada bizim beklentimiz fındığın maliyetinin üzerinde satılması. Fındık fiyatları uçsun gitsin gibi bir beklentimiz yok zaten. Oluşan fiyatlardan üreticimiz memnun. Belki 12-13 lira seviyelerine çıkarsa daha iyi olacaktır ama fiyatların 15-20 lira aralığına çıkarsa tüketimde de bir sıkıntı olacağı aşikardır. Bakıldığında ise fiyatların zaman içerisinde 15 liraya kadar yükselmesi yönünde beklentiler var."
 
- Düşük rekolte üzdü, fiyatlar sevindirdi
 
Fındık üreticisi Abdurrahman Güloğlu, fındığın kilogramının 10 lira olmasının kendileri adına iyi bir fiyat olduğunu dile getirdi.
 
Az ürünün fiyatının yüksekliğinin normal olduğunu vurgulayan Güloğlu, "Bizim kendi açımızdan iyi görünebilir ancak bölgemizde çok sayıda üreticimizin fındığı hiç olmadı. Böyle durumlar her yıl gerçekleşmiyor. Devletimiz diğer üretici arkadaşları da göz önünde bulundurarak bir adım atarsa iyi olur diye düşünüyoruz" dedi.
 
?Üretici Ali Kemal Kubaloğlu ise kendi bahçesinde rekoltenin yarı yarıya düştüğünü belirterek, "Fiyatların yılbaşına doğru biraz daha yükseleceğini tahmin ediyorum ama üretici borçlu bir şekilde fındığını satması gerekiyor. Borçlu olan gidecek, fındığını satmak zorunda kalacak. Her şeye rağmen fiyatların bu seviyelerde oluşması bizi memnun etti" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.