Ürdün'de Mescid-i Aksa için gösteri düzenlendi

Ürdün'de Mescid-i Aksa için gösteri düzenlendi

Mescid-i Aksa'daki İsrail ihlallerini protesto eden Ürdünlü göstericilerden bazıları Amman'daki İsrail büyükelçiliğine taş atınca gözaltına alındı

Ürdün’de İsrail’in Mescid-i Aksa’da ihlallarını protesto ederek Amman büyükelçiliğine taş atan göstericiler gözaltına alındı.

Sivil toplum kuruluşları ile partiler tarafından Amman'da düzenlenen gösteride, İsrail'in Amman Büyükelçisinin kovulması, elçiliğin kapatılması ve İsrail'le yapılan barış anlaşmasının iptal edilmesi talep edildi.
Ulusal ve Solcu Partiler Koalisyonu adına konuşan bir gösterici, Filistin davasının bitirilmesi yönünde "Siyonistler" ile bölgesel ve uluslararası güçlerin planlar yaptığını ifade ederek, Arap yönetimlerden konuya ciddiyetle yaklaşmalarını istedi.
Filistin'deki kutsal değerleri korumak için Ürdün hükümetine müdahale talebinde bulunan göstericiler, Filistinlilere ise düşmana karşı tek saf olmaları çağrısı yaptı.
Bu arada, emniyet güçleri İsrail Büyükelçiliği'ne yürümek isteyen göstericilere müdahalede bulundu. Göstericileri dağıtan emniyet güçleri, "taş attıkları" iddiasıyla bazı eylemcileri gözaltına aldı.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.