Ürdün Vadisi'nde işgalci yıkımı

Ürdün Vadisi'nde işgalci yıkımı

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Ürdün Vadisi'ndeki Filistinli ailelere ait 3 evi, askeri bölgede bulundukları iddiasıyla yıktı.

İsrailli İnsan Hakları Örgütü B'Tselem Genel Müdürü Jessica Montell tarafından yayımlanan raporda, İsrail sivil yönetiminin emriyle ordunun, Ürdün Vadisi'nde bulunan 'Harbetu Ayn Kerazliye' bölgesindeki Filistinli ailelere ait 3 evi askeri eğitim bölgesi olduğu gerekçesiyle yıktığı belirtildi. B'Tselem'in raporunda, 'Ordunun işgal edilmiş topraklarda eğitim yapması amacıyla yerli halkı o bölgedeki evlerinden kovmak hukuk dışıdır. Uluslararası kanuna göre de bu tür evden çıkarma sadece zorunlu, acil ve özel durumlarda askeri ihtiyaca dayalı olarak ya da yerli halkın güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilebilir' ifadesine yer verildi.

HUKUKA AYKIRI

Örgütün raporunda, Harbetu Ayn Kerazliye sakinlerinin evlerinin onlara uygun alternatif ev sağlanmadan yıkılmasının, uluslararası kanunun açık bir ihlalini teşkil ettiği kaydedildi. Yıkımın gerçekleştiği bölgede 25 yıldan beri 3 aile yaşıyor ve 10'u yetişkin, 15'i çocuk 25 kişi geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor.

Ürdün Vadisi'nin yüzde 90'ı İsrail'in kontrolünde ve bu bölge, Batı Şeria'nın en verimli kısmı olan yüzde 30'unu teşkil ediyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.