Unutkanlığa karşı bire bir!

Unutkanlığa karşı bire bir!

Uzmanlar havucun unutkanlığa karşı kullanımının yaygın olduğunu ve son yıllarda erken bunama, alzheimer, kap krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlandığını belirtti.

Dr. Fevzi Özgönül, bahar sebzelerinin faydaları hakkında şunları kaydetti; “Taze sarımsak, mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu, tansiyon ve kolesterol düşürücü, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.”

Özgönül, karaciğer dostu olarak bilinen enginarın, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanıldığını da söyledi. Özgönül, “Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. 

Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut da, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır. Enginar yemeği yaparken sadece taban bölümü değil, yapraklarının da pişirilip dip kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye edilir.” ifadelerini kullandı.Demir deposu olarak bilinen ıspanağın A, B, C ve E vitaminlerinden, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir sebze olduğunu belirten Özgönül, “Bu nedenle vücudun direncini arttırır, özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur. Tüm bu faydalarının yanında ıspanak gut hastalarına, eklem iltihabı olanlara, böbrek taşı şikayeti olanlara tavsiye edilmez.” şeklinde konuştu.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.