Ünlü Yönetmen, Said Nursi ve Necip Fazıl filmini vasiyet etmişti

Ünlü Yönetmen, Said Nursi ve Necip Fazıl filmini vasiyet etmişti

Ölmeden önce bu iki projenin hayata geçirilmesini vasiyet etmişti

Risale Haber-Haber Merkezi

Yönetmen Mesut Uçakan, Yücel Çakmaklı'nın Bediüzzaman ve Necip Fazıl filminin hayata geçirilmesini vasiyet ettiğini söyledi.

TRT Türk’te yayınlanan “Büşra ve Kübra ile Tanıklar” programda geçtiğimiz hafta milli sinemanın öncüsü yönetmen Yücel Çakmaklı anlatıldı. Kâbe Yolları, Birleşen Yollar, Minyeli Abdullah gibi filmlerle milli ve manevi değerleri sinemada işleyen ilk yönetmen olarak tarihe geçen Çakmaklı’nın özel yaşamına ve sinemasına dair bilinmeyen ayrıntılara yer verildi. 2009 yılında aramızdan ayrılan Çakmaklı’yı yönetmen Mesut Uçakan, oğlu Bahadır Çakmaklı ve gazeteci Burçak Evren anlattı.

Yönetmen Mesut Uçakan, Yücel Çakmaklı ile tanışma hikâyesini şöyle anlattı: “Yücel ağabeyle ile biz Milli Türk Talebe Birliği sinema kulübüne üye olduğumda 1973’te tanıştık. Yücel ağabey o dönem TRT’de danışmandı. Bana çok yardımı dokundu. Son zamanlarına kadar hep yakınında oldum. Bir yol açıcıydı. O dönemde toplumu güzel ahlaka çekmek, değerlerimize sahip bir sinema yapmak için ömrünü verdi ve bir nesli yoğurdu. Birçok büyük projeye imza atma imkânını oluşturdu. Hiç kalp kırmamış biridir, kimsenin aleyhinde konuşmamıştır. Türk Sinemasında İdeoloji kitabımda Yücel ağabey ile ilgili bazı eleştirilerde var. En ufak bir alınganlık göstermedi. Dostane bir şekilde ilişkisini sürdürdü.”

Yücel Çakmaklı hayattayken Bediüzzaman Said Nursi ve Necip Fazıl’ı anlatan film projesini yapmaya niyetlenmiş ancak ömrü vefa etmemişti. Ölmeden önce bu iki projenin hayata geçirilmesini vasiyet eden Çakmaklı, vazifeyi Mesut Uçakan’a devretmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.