Ünlü sporcunun eşi Müslüman olunca dedikoduya başladılar

Ünlü sporcunun eşi Müslüman olunca dedikoduya başladılar

McLellan, bir televizyon şovunda Hristiyanlıktan İslam'a neden dönüş yaptığını canlı yayında açıkladı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Avustralyalı kriket ustası Usman Khawaja ile nişanlandıktan sonra son zamanlarda medya manşetlerine giren Rachel McLellan, bir televizyon şovunda Hristiyanlıktan İslam'a neden dönüş yaptığını canlı yayında açıkladı.

Medyada sıkça çıkan 'McLellan, kocasının zoruyla Müslüman yapıldı' iddialarına cevap veren sporcu, bu tür dedikoduların son derece çirkin olduğunu, nişan süreci ile evlilik süreci arasında tanıdığı İslamiyet'ten çok etkilendiğini ve öğrenmeye başladığını söyledi.

Ünlü kriket sporcusu konu ile ilgili; "Medyada çıkan haberler asılsız. Usman, benim tanıdığım ilk Müslüman kişiydi. Bana başında itibaren İslamiyet'e geçmek zorunda olmadığımı, Müslümanlığı anlattıktan sonra kararı bana bırakacağını söyledi. Usman öyle bilgili ve ahlaklı biri ki, yanında cahil kaldım" ifadelerini kullandı.

Daha önce pek çok farklı dinden arkadaşları olduğunu söyleyen sporcu McLellan, diğer dinler ile İslamiyet'in çok farklı olduğunu ve İslam'ın kesinlikle çok etkileyici ve doyurucu olduğunu söyledi. 

Ummid'in haberine göre, McLellan'ın Pakistan asıllı eşi Usman Kwahaja da konu ile ilgili; "Kendisine sadece İslamiyet'i tanıması için yol açtım. Kendisine ayrıca bu işin zorla değil, kalbin ve aklın bu gerçeği kabul etmesi sayesinde olabileceğini söyledim. O da geçtiğimiz yıldan beri araştırdığı İslamiyet'e kucak açtı. Ailem ve ben bu görüşte birleşiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum