Ünlü Şair ve Yazar Yalsızuçanlar konferans verdi

Ünlü Şair ve Yazar Yalsızuçanlar konferans verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Ünlü şair-yazar Sadık Yalsızuçanlar ”Edebiyat ve Bilgelik” konulu bir konferans verdi.

Kocaeli Kitap Fuarının uluslararası yapılmasını temenni eden Yalsızuçanlar, ‘’Zengin bir edebiyata sahibiz. Bu topraklarda büyük şairler yetişmiştir. Geleneksel edebiyatımız Yunus Emre ile başlamıştır. Yunus sokak dilini evrensel hale dönüştürmüştür. Yunus önceden gelenlerin sonuncusu, sonradan gelenlerin de öncüsüdür. Yunusun izinde 2500 civarı şair yetişmiştir” dedi.

Konuşmasında özellikle aşka vurgu yapan Yalsızuçanlar, ”Aşksız hiçbir iş olmaz. Yunus aşk gelince cümle noksanlar yok olur diyor. Aşktan irfana geçilir. Bilginin kaynağı sevgidir. Şiir de ilahi bir dildir. Her ruh şairdir” diye konuştu.

Niyazi Mısri’den Yunus Emre’ye pek çok şairden beyitler okuyarak konuşmasına devam eden Yalsızuçanlar, “Günümüzde aşk çok yorgun. Aşk Allah’ın bir sıfatıdır” dedi. Konferans sonunda Sadık Yalsızuçanlar’a çiçek takdim edildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.