Ünlü İngiliz Gazetesi Müslümanlara karşı NAZİ propagandası yaptı

Ünlü İngiliz Gazetesi Müslümanlara karşı NAZİ propagandası yaptı

İngiltere'nin bilinen gazetelerinden biri olan The Sun, geçtiğimiz hafta yayınladığı 'İngiltere'de Müslüman Sorunu' adlı makalede açıkça NAZİ propagandası yapmak ile suçlanıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Daha önce pek çok kez Müslümanlara ve İslam'a karşı haberleri ile isminden söz ettiren İngiliz The Sun gazetesi bu sefer çizgiyi aşmış görünüyor. Geçtiğimiz günlerde The Sun Gazetesi'nde Trevor Kavanagh'ın yazdığı makale olay oldu. Yazı, İngiltere'de İslam karşıtları dışında herkesin tepkisini çekti.

Britanya'da Müslüman Sorunu başlıklı yazı 1930'larda Adolf Hitler Almanyası'ndaki yabancı düşmanı yazılara benzetildi ve açıkça ırkçılık propagandası olarak işaret edildi. Müslümanları açıkça taciz ve tecavüz suçları ile suçlayan makalede İngiliz makamlarını göreve davet eden Kavanagh, siyasi camiadan da tepki gördü.

İngiltere İşçi Partisi'nin Genel Sekreteri Yvette Cooper, Kavanagh'ın ve The Sun gazetesinin 1930'ların Almanyası gibi ırkçı, aşağılayıcı ve nefreti körükleyen bir makaleyi yayınlanmasının tam anlamıyla bir skandal ve yasalara göre de suç olduğunu söyledi. Cooper, The Sun'da yayınlanan makalenin başlığına da dikkat çekti. 'Müslüman sorunu' başlığı, Nazi Almanyası'nda katliam öncesi başlayan 'Yahudi Sorunu' makalelerine benziyor diyen Cooper; "İslam'ı kötülük ile suçlamayın" sözleri ile Kavanagh'ı uyardı.

inews.co.uk'in haberine göre makalenin ardından The Sun okuyucuları da gazeteye tepki mesajları gönderiyor. Pek çok okuyucu yazı hakkında nefret suçu ile ilgili duyuruda bulunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.