Ünlü hattatlar aynı sergide

Ünlü hattatlar aynı sergide

Tezhip sanatçısı Hatice Algün ünlü hattatlarının yazılarının yer aldığı bir sergi açıyor. Sergi, yedi yıllık bir çalışmanın ürünü.

Hatice Algün'ü ilk sergisinde de sanat camiası yalnız bırakmadı
 
Tezhip sanatını yaşatmak ve yarınlara aktarmak için yola çıkan Hatice Algün, ünlü hattatların yazılarının yer aldığı bir sergi açacak. Daha önce Altunizade Kültür Merkezi'nde de bir sergi gerçekleştiren Algün, tezhip sanatına gönül vermiş bir isim. İlahiyat Fakültesi'ndeyken seçmeli ders olarak Hüsn-ü hat alan Algün 'Hat yazılarına hayranlığım vardı. Öğrenme imkânına kavuştuğum için çok sevinmiştim. Hat dersi hocam Prof. Dr. Muhittin Serin ilk dersteki yazımı ve diğerlerini çok beğendi. Yazılarını kendin tezhiplersin diye Kubbealtı Akademisi'ne kaydımı yaptırdı. Her ikisini 6 yıl devam ettirdim. Daha sonra tercih yapmak istedim ve tezhibi seçtim' diyerek sanata başlama sürecini anlatıyor. İlk kişisel sergisini 2005 yılında yine Altunizade'de açan sanatçı, 'Sergideki eserler günde ortalama 3-4 saat çalışma olmak üzere son 7 yılın ürünü' diyor.

ÇOCUKLARA HATIRA KALSIN

18-30 Nisan'da Ümraniye Belediyesi'nin organizasyonu ile Sanatçılar Çarşısı'nda açılacak sergide Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Memiş, Ahmet Zeki Yavaş, Adem Sakal, Öğretim Görevlisi Ali Hüsrevoğlu'nun yazılarıyla buluşan tezhip sanatının inceliği ortaya çıkıyor. Algün, "Ünlü hattatların yazılarını seçmemin sebebi eserlerin sanat değerinin yüksek olması "diyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.