Ünlü futbolcular Peygamber (sav) sevgisini anlattı

Ünlü futbolcular Peygamber (sav) sevgisini anlattı

İki ünlü futbolcu Diyanet İşleri Başkanlığınca çıkarılan aylık dergide Hz. Muhammed'in kendileri için ne ifade ettiğini anlattılar.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızları Diyanet İşleri Başkanlığınca çıkarılan aylık dergide Hz. Muhammed'in kendileri için ne ifade ettiğini anlattılar. 

Nisan sayısı, bu yıl "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası'na ayrıldı.

Bu kapsamda aralarında futbolcuların da bulunduğu ünlü isimlere, "Hazreti Peygamber sizin için ne ifade ediyor, hayatınızdaki önemi nedir?" soruları yöneltildi.

Bu soruya, Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, "Hazreti Muhammed inanç ve yaşam biçimimizde devrim yapan şahsiyettir" karşılığını verdi.

Hazreti Muhammed'in hayattan keyif almanın yolunu ve güzel ahlakı öğrettiğini belirten Sow, O'nu çok sevdiğini vurguladı.

unlu-futbolcular-hz-muhammed-sevgisini-anlatti_m.jpg

Sow, çocuklarına ve ailesine Hazreti Muhammed'in hayatını öğrettiğini vurgulayarak, "Hazreti Peygamberin beni en çok etkileyen yönleri şunlardır, sabırlı olması, kendisine eziyet edenlere beddua etmemesi, lanet okumaması, merhametli olması, güler yüzlü olması, her insana eşit davranması" değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaşlı forvet Demba Ba da şu görüşleri paylaştı:

"Hayatımızda, düşüncelerimizde onun üzerine yaptıklarımız Allah ve Hazreti Muhammed'in rızasını kazanmak içindir. Nimetlere ve başarıya şükretmeyi ve şükrettikçe başarmayı Hazreti Muhammed'den öğrendim. Hazreti Peygamberin en etkilendiğim yönleri şunlardır, herkese hoşgörülü davranıp kimseyi incitmemesi, herkesi doğruya çağırması, kadınlara ve çocuklara şefkatle yaklaşması, kendisine gelen herkese yardım etmesi." 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.