Ünlü cep telefonu firmasından Ramazan'a özel kamera özelliği

Ünlü cep telefonu firmasından Ramazan'a özel kamera özelliği

Ramazan ayında iftara özel yemek hazırlamak bir hayli zor. Nedeni ise hanımların oruçlu olması nedeniyle yemeği tadamaması.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ramazan'da iftar yemeği hazırlayan kadınlar, malzemelerin ölçüleri ve yemeğin tadını tutturmak konusunda bazen sorunlar yaşıyorlar. Huaweii adlı Çin firması yeni telefonundaki kamera özelliğinde tamamen Müslümanlara özel hizmet sunuyor.

Huaweii, yeni ürettiği telefonda süper yavaş çekim modu getirerek, Ramazan'da iftara özel yemek hazırlayan kadınlara yardımı dokunacak bir özelliği devreye soktu. Bu modda çekilen video ve fotoğraflar görüntüyü en küçük detayına kadar gösteriyor. Bu sayede yemeğe atılan malzemeler ve baharatların ölçek kontrolü kolaylıkla sağlanabiliyor.

Ayrıca Ramazan'da video izleyerek yemek hazırlayanlar için videoları da süper yavaş bir şekilde oynatabilen yeni telefon, bu sayede izleyenlerin en ufak detayları bile kaçırmamasını sağlayacak.

Bu Ramazan, Huawei aynı zamanda üst üste üçüncü sezon için çalışan ünlü TV şovu "Aghla Min Aldahab" ile de işbirliği yaptı. Bu programda Ramazan'a özel röportajlar, geziler, lezzetler ve etkinlikler tanıtılıyor. 

Albawaba'nın haberine göre Huawei daha önce de Müslümanlara özel telefon ve program üretmişti. Özellikle Çin başta olmak üzere Uzakdoğu'daki Müslümanlar için ezan vakti programı bulunan telefon üreten Huawei, Çin'de bulunan Müslümanlardan tehdit almış ve Çin'de bu özelliği devreye sokmamıştı.

ilgili haber: Çin, Müslümanlar sabah namazına uyanmasın diye bunu da yaptı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.