Ünlü Ateist Dawkins, İslam'a karşı din arayışı içinde

Ünlü Ateist Dawkins, İslam'a karşı din arayışı içinde

Ünlü Ateist Biyolog Richard Dawkins’in son sözleri tartışmalara yol açacak gibi. Ünlü Ateist geçtiğimiz günlerde çıktığı bir TV programında “Hristiyanlığın gücünün İslam’ı yeneceğini” savundu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Ünlü Ateist Richard Dawkins şimdi de Din savaşı çıkarmanın peşinde. Ateizmin tüm dinlere karşı olduğu tezini açıkça çiğneyen Dawkins, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında Hristiyanlığın gücünün İslam’ı bertaraf edebileceğini savunarak bir kez daha tartışmaların odağına oturdu.

Ateist olmasına rağmen tüm eleştiri ve saldırılarını İslam’a yöneltmesi ile Ateistler tarafından bile eleştirilen Dawkins, açıklamalarında Hristiyanlık öğretilerinin dünya genelinde yayılmaya başlayan İslam dinine karşı en iyi duvar olduğunu savundu.

Okul çağındaki çocuklara İncili ve Hz. İsa’nın hayatını öğretmenin onların ilerde İslam’dan etkilenmesinin önüne geçeceğini söyleyen Dawkins, bu şekilde İslam ve Radikal İslam ile savaşabilmenin mümkün olabileceğini söyleyerek alenen iki din grubunu birbirine düşürmeye çalışıyor gibi.

Kendisinin de İslam ile ilgili konularda Hristiyan öğretilerini bir duvar gibi kullandığını söyleyen Dawkins, her ne kadar Ateist olsa da kendisini kültürel Hristiyan olarak tanıtıyor.

Dawkins’in sözlerine başta Müslüman topluluklar olmak üzere pek çok kişi tepki gösterdi. Dawkins’in sözlerinin alenen kin ve düşmanlığa tepki olduğunu söyleyen pek çok kişi, Dawkins’in niyetinin Ateizm propagandası değil, açıkça İslam ve Müslümanlık karşıtı olduğunu artık alenen belli ettiğini söylüyor.

Worldreligionnews’in haberine göre Richard Dawkins artık Ateizm camiası içinde bile komik duruma başladı. Pek çok Ateiste göre artık kendisinin ciddiye alınacak bir yanı kalmadı.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum