Ünlü Amerikalı Profesörün Kur'an-ı Kerim sözleri batıyı şok etti

Ünlü Amerikalı Profesörün Kur'an-ı Kerim sözleri batıyı şok etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Northwest Üniversitesi'nde dersler veren ve siyasi analizleri ile ABD'nin en meşhur Profesörlerinden biri olan Garry Wills, batıyı şok etti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Kur'an-ı Kerim ile ilgili önemli analizler yapan Wills'in Kur'an-ı Kerim'deki inancı 'barış inancı' ilan etmesi Amerikan basınının en dikkat çektiği kısım oldu. Wills, "İslamiyet barışı emrediyor" dedi. Wills'in bu ifadeleri basın tarafından bolca eleştiriliyor.

Cihad kavramının terörizm ile karıştırılmasına itiraz ediyor

Pjmedia sitesine demeç veren Wills'e Kur'an-ı Kerim araştırmaları ile ilgili pek çok soru soruldu. Sorular batılı bir yaklaşımla olunca elbette ki 'terörizm' ile ilgiliydi.

Wills, Kur'an-ı Kerim'de bulunan cihad kavramının sık sık terörizm ile karıştırılmasına itiraz ediyor. Kur'an-ı Kerim'in hiç bir yerinde doğrudan kendilerine saldırılmadıkça Hristiyan ve Yahudilerin canına kıymaya yönelik bir kısım bulunmuyor. Cihad'ın boyutunun farklı olduğunu söyleyen Wills, Şeriat kavramının da batıda bir korku unsuru olarak kullanıldığını düşünüyor.

Kur'an-ı Kerim hiç bir zaman terör örgütlerinin yöntemini göstermiyor

Wills bu noktada bir saptama yaparak, Şeriat'ın ve Kur'an'da bulunan savaşların amacının yanlış anlaşıldığını şöyle açıklıyor. Wills'e göre Kur'an-ı Kerim'de küfür ve şirk gibi iki büyük günah dünyada yok olana kadar Müslümanlara savaşması emrediliyor. Fakat bu savaş fiili olmak zorunda değil. Müslümanlar bu iki olgu ile ruhani ve fikri savaşlar verebilir. Kur'an-ı Kerim hiç bir zaman terör örgütlerinin yöntemini göstermiyor.

Kur'an, İncil ve Ahit'ten daha merhametli

Wills, kitabında; "Kur'an-ı Kerim'i incelediğimizde İncil veya Yeni Ahit gibi doğrudan savaş emretmediğini ve merhamet konusunda diğer iki kitaptan çok daha fazla kelime barındırdığını görüyoruz" ifadeleri ile Kur'an-ı Kerim'in barışı emrettiği sözlerini destekliyor. 

Profesör Garry Wills'in kitabı ABD medyasında şimdiden geniş yer tuttu. İslam düşmanı medya, Wills'i Kur'an-ı Kerim'deki bazı bölümleri atlamak ve onu 'istediği gibi göstermek' ile suçlasa da, Wills Kur'an-ı Kerim'i tüm yönleri ile incelediğini ve İslam düşmanı medyanın iddialarına konu olan ayetler ile ilgili cevapların da İslam bilginleri tarafından verildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum