Üniversiteye nasıl girilir?

Üniversiteye nasıl girilir?

Eğitimci Yalçın Güngör, üniversiteye hazırlanan öğrencilere, “Üniversiteyi kazanmak istiyorlarsa, evlerindeki interneti kapattırsın, cep telefonu kullanmasın, televizyon izlemesin, MP3 dinlemesinler” tavsiyesinde bulundu.

“Yaşanılmış Örnekleriyle Başarının Sırları” isimli seminerde ilk olarak hedefin tanımını yapan Güngör, konulan hedefe nasıl ulaşılacağı üzerinde durdu. Yalçın Güngör, “Öyle hedef olmalı ki içinde ona yürüyebileceğin istek olmalı. İnsan belirlediği hedefe yönelik çalışmalı, hedefin aileler tarafından değil öğrenciler tarafından konması gerekiyor. Bazı aileler ‘komşunun çocuğu tıp fakültesini kazanmış’ diyerek çocuklarının hangi kabiliyette olduklarını düşünmeden yanlış yönlendirmekteler, bunlar yanlış şeyler” dedi.
İNANMAK VE ÇALIŞMAK
BaşarInIn birinci şartının inanmak, ikinci şartının ise çalışmak olduğuna dikkat çeken Güngör, ne kadar inanılırsa inanılsın ders çalışmadan sınavın kazanılamayacağına dikkat çekti. Güngör şöyle devam etti: “Sevmediğiniz ders olabilir, fakat dersi sevmeseniz de sınavı geçmeniz lâzım, bu yüzden ders çalışmalısınız. Ders çalışmaya ‘ben bu dersi anlayamıyorum’ diye başlarsanız, o dersi çalışmaya başlamadan kaybetmişsinizdir. Bazıları dört saatte anlıyor, bazıları 10 saatte anlıyor.” Öğrencilerine ders çalışırken dikkatlerini dağıtacak şeylerden uzak durmaları konusunda bazı tavsiyelerde bulunan Yalçın Güngör, “Üniversiteyi kazanmak isteyenler kazanana kadar evlerindeki interneti kapattırsınlar, cep telefonu kullanmasınlar, televizyon izlemesinler, MP3 dinlemesinler ve ders çalışmayan arkadaşlarıyla vakit geçirmesinler. Bir öğrenci ders çalışmıyorsa kendisine ders çalışmayan arkadaş arar ve çalışan arkadaşlarının da ders çalışmalarını istemez” diye konuştu.
Yeni Asya