‘Üniversiteye Adım Adım' projesi 12 üniversitenin katılımıyla hayat buldu

‘Üniversiteye Adım Adım' projesi 12 üniversitenin katılımıyla hayat buldu

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mutlu Filizler Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Üniversiteye Adım Adım' projesi, Türkiye’nin çeşitli illerinden 12 üniversitenin katılımıyla hayat buldu.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiren, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mutlu Filizler Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Üniversiteye Adım Adım' projesi kapsamında '1. Üniversite Tanıtım Günleri' yapılan protokol töreni başladı. Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan program, Bilecik Mutlu Filizler Akademisi Psikolojik Danışman Mutlu Selen Haşit’in okuduğu şiirle devam etti. Daha sonra proje kapsamında davetli 12 üniversitenin kurmuş olduğu tanıtıcı stantlar, protokol üyeleri ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler tarafından gezildi. İstanbul Esenyurt Üniversitesi, öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği stantların başında geldi.

Programa Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Işık, Bilecik İl Sağlık Müdürü Vekili Abdurrahman Ozan, İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul Kemer Burgaz Üniversitesi temsilcileri ile üniversiteye hazırlanan öğrenciler katıldı.

“YENİ ÜNİVERSİTE OLMAMIZA RAĞMEN BİN 650 ÖĞRENCİMİZ MEVCUT”
Üniversiteleri hakkında İHA muhabirine bilgi veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Öğretim Görevlisi Ali Ferdi Çağlayan, Bilecik bölgesinde yapılan proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduklarını belirtti. Çağlayan, “Bizler İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak 13 Haziran 2013 yılında Yeşil 2001 Vakfı tarafından İstanbul Esenyurt Belediyesi destekli olarak kurulmuş bir vakıf üniversitesiyiz. İki yıllık olmamıza rağmen 10 yıllık bir üniversite izlemi vermiş bulunuyoruz.

Bölümlerimiz arasında, sağlık fakültesi, mühendislik, mimarlık fakültesi meslek yüksekokulu, sağlık meslek yüksekokulu gibi öğrencilerimizin tercih edeceği birden fazla fakültemiz, bölümlerimiz mevcuttur. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere iki yıl olmasına rağmen toplam da bin 650 tane öğrencimiz mevcuttur. İstanbul

Esenyurt Üniversitesi'nin en büyük önceliği ise Essenyurt Belediyesi tarafından desteklendiği için öğrencilerimize çeşitli ve sınırsız burs imkanları tanıyoruz. Bu burslar örnek olarak, ön lisanslar iki yıl öğrenim görmesi gerekirken, iki yıl burs değil ön lisanslara 4 yıl burs veriyoruz. Lisanslara ise herhangi bir yüz kızartıcı sebep olmadığı sürece 7 yıla kadar burslarla taçlandırıyoruz. Bu projede emeği geçen tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizi çok iyi ağırladıkları için teşekkürler. Bugün itibari ile öğrencilerimizin stantlarımıza katılımı oldukça büyük geniş kapsamda bulunmaktadır. Bizde onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya onların geleceğini şekillendirme amaçlı onlara destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİ BUGÜN BİLECİKLİ ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE OLDU”
Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise açılışlarını yaptıkları etkinliğin, 'Üniversiteye Adım Adım' projesinin ayaklarından birisi olduğunu ve projenin maksadının ise üniversiteye dönük öğrencilerin hazırlıklarının tamamlanmasını sağlamak olduğunu belirtti. Altınkaynak, “Öğrenci bilgilendirmeleri seminerleri motivasyonları YGS’ye hazırlık sınavı daha sonra velilerimize dönük seminerler konferanslardan sonra. Bu adım da üniversite tanıtım günleriydi, Bilecik’ te bir ilki gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin ayaklarına üniversitelerimizi getiriyoruz.

Türkiye’nin en saygın 12 üniversitesi bugün Bilecikli öğrencilerimiz ile birlikte oldu, inşallah bundan sonra bundan sonraki yıllarda da, hem üniversitelerimizin sayısı artacak hem yaptığımız projelerimizin sayısı artacak. Bugün burada bu üniversite tanıtım günlerinde öğrencilerimizle bir araya gelmekteki maksadımız, çocuklarımızın ayaklarına üniversitelerimizi getirmek, üniversitelerimizin hangi imkânlarının öğrencilerimize dönük olduğunu öğrencilerimize bir farkındalık oluşturmaktı.

Sağ olsun proje ortaklarımızdan mutlu filizler akademisinin de bu projede çok büyük katkıları oldu, ben mutfağında çalışan, bütün mesai arkadaşlarıma, bizleri kırmayıp, şehrimizi ve Milli Eğitim müdürlüğümüzü şereflendiren üniversitelerimize, çok değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu ilkiydi, bundan sonrakiler daha kalabalık, daha geniş katılımlı ve daha verimli olacaktır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.